MedMera Bank lanserar sparalternativ med fast ränta

MedMera Bank lanserar sparalternativ med fast ränta

Nu lanserar MedMera Bank ett nytt spännande sparalternativ som kommer glädja alla som vill få ut mer av sina besparingar. Med Coop Fasträntekonto är det nu möjligt att dra nytta av ännu högre sparräntor än på sparkonto med rörlig ränta, vilket är perfekt för alla som är villiga att binda sina pengar under en bestämd period.

MedMera Bank tillhandahåller Coop Spara som erbjuder både fasträntekonto och sparkonto med bjussiga räntor och insättningsgaranti. Alla som kan tänka sig att binda en del av sina sparpengar under en viss tid har nu möjligheten att spara på Coop Fasträntekonto och på så vis få möjlighet till en högre sparränta än på vanligt sparkonto med rörlig ränta. Det nya fasträntekontot erbjuder bindningstider på 2 månader, 6 månader, 1 år eller 2 år. Den räntan man får kommer att gälla under hela bindningstiden vilket ger förutsägbarhet i sparandet. Fasträntekontot är tillgängligt för sparbelopp från 10 000 kronor upp till 1 050 000 kronor och omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket ger en extra trygghet. Dessutom är det möjligt att ta ut pengarna i förtid mot en avgift.

– Fasträntekonto är en efterfrågad sparprodukt hos våra kunder som vi nu är glada att kunna erbjuda. Med Coop Spara kan våra kunder nu spara sina pengar både på sparkonto med rörlig ränta och fria uttag samt på fasträntekonto med möjlighet till en högre ränta, säger Alekh Singh, Produktchef, MedMera Bank.

Fasträntekontot öppnas enkelt i MedMera Banks kundportal genom att välja vilket Coop Sparkonto som pengarna ska överföras ifrån samt ange sparbelopp och bindningstid. Ansökan signeras därefter med BankID. När ansökan är godkänd öppnas fasträntekontot och pengarna sätts in direkt. I kundportalen kan kunden se sina konton och sparränta.
För mer information om Coop Fasträntekonto, besök www.coop.se/fastrantekonto.

Aktuell ränta för Coop Fasträntekonto 2023-10-20 är 3,90 %–4,25 %. Coop Fasträntekonto omfattas av den statliga insättningsgarantin och ersätter kapital upp till 1 050 000 kronor per person och institut. Ersättningen från insättningsgarantin ska göras tillgänglig inom sju (7) arbetsdagar från den dag då insättningsgarantin trätt in. Läs mer på coop.se/insattningsgaranti.
Om MedMera Bank
Coop Spara och Coop Privatlån tillhandahålls av MedMera Bank som är ett helägt dotterbolag till KF. MedMera Bank bedriver bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn sedan 2007 och erbjuder finansiella tjänster under Coops varumärke. MedMera Bank har ca 50 anställda.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Eskilstuna kommun delar årligen ut ett miljöpris för att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen. Årets miljöpris tilldelas Coop för dess nya varuterminal som ligger i Eskilstuna och Coops satsningar på transporter på tåg. Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen.   
  Read more