Medlemsefterfrågan bakom Coops nya exklusiva varumärke

Nu lanseras Coop Prima – ett nytt, mer exklusivt varumärke som står för hög kvalitet, matglädje och inspiration. 50 000 medlemmar har varit med om att ta fram det.

Coop Prima har tagits fram med hjälp av Coops egen medlemspanel på webben. Medlemmarna fick frågor om vilka produkter de upplever som extra god mat och vad de ville att dessa varor skulle heta.

– Ambitionen är att erbjuda produkter inom många olika områden där kunden letar efter en högre kvalitet och noga utvalda råvaror., säger Titti Bergholtz, chef för utveckling av Coops egna varumärken.

Coop Prima kommer initialt att bestå av allt från ursprungsmärkt manchegoost till svenskt kvigkött av den bästa sorteringen. Initialt kommer ett 50-tal Coop Prima-varor att lanseras och under 2011 kommer sortimentet att utökas till ett 100-tal.

Samtliga förpackningar i serien för Coop Prima har en personlig hälsning från producenten som också berättar mer om bakgrunden till den.

– Coop var tidigt ute med ett bra ekologiskt sortiment, men när det gäller produkter med det lilla extra, med till exempel ett särskilt ursprung eller ett speciellt tillagningssätt, har vi hittat ett tomrum att fylla, säger Titti Bergholtz, chef för utveckling av Coops egna varumärken.

Coop Prima-varor kommer att finnas i samtliga Coop butiker och stormarknader. Medan Coop Forum, Coop Extra och större Coop Konsum har ett komplett Coop Prima-sortiment, har en liten Coop nära endast några utvalda artiklar. De första produkterna kommer att finnas i butikshyllorna från vecka 48.

För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop tar ännu ett steg i arbetet med att minska matsvinnet genom att gå in i ett nationellt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Genom samarbetet kommer fler kunder kunna köpa mat som riskerar att bli svinn till rabatterat pris och Coop får ett verktyg till för att minska matsvinnet.  
  Läs mer
 • Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.
  Läs mer