Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.

Det skiljer 500 kronor mellan Coops matkasse i Stockholm och den dyraste.

– Det här är en väldigt bra nyhet inte minst för alla barnfamiljer. Många barnfamiljer har det svårt att få ihop livspusslet och hushållsekonomin. Att spara tid genom att handla online och samtidigt göra en bra affär för hushållsekonomin är en perfekt kombination, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker och Stormarknader (CBS), ansvarig för försäljningen i alla CBS kanaler, fysiska butiker och online.

– Coops uppdrag är att skapa ekonomisk nytta för våra drygt 3,9 miljoner medlemmar. Det är fantastiskt roligt att resultatet från Matpriskollens undersökning så tydligt visar det ekonomiska värdet att vara medlem i Coop, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

Undersökningen genomfördes under vecka 43 2023 genom att enbart utgå från ordinariepriser via butikernas hemsidor. Matkassen innehåller 89 varor som alla fanns i de undersökta butikerna.

Läs mer om undersökningen här.

Läs mer om fördelarna med att vara medlem i Coop och hur man maxar bonusen på coop.se.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se