Mathjältar sökes till Änglamarkspriset

Dags att nominera till Coops stora hållbarhetspris – Änglamarkspriset. Temat är ”Svenskt på tallriken” och priset går till någon eller några som arbetar med, eller har en riktigt bra idé för hållbar svensk mat och matproduktion.

I år efterlyser Coop hjältar som har spännande idéer kring svenska råvaror och hur de produceras. Och som därför är värda att premieras med 100 000 kronor för sitt arbete.

– Vi söker de riktiga hållbarhetskämparna – det kan vara den som har en bra idé, någon som producerar en lokal specialitet, innovatörer och bevarare. Människor, företag, föreningar som på olika sätt bidrar till att göra matlandet Sverige ännu bättre och bärkraftigt långsiktigt, säger Louise König, hållbarhetschef KF och Coop.

Coop instiftade Änglamarkspriset 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi. Sedan dess har Coop, varje år, delat ut en prissumma på 100 000 kronor till olika personer/företag för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi.

– Hållbar svensk matproduktion ger oss en levande landsbygd, omsorg om människor, djur och natur, arbetstillfällen och inte minst matinspiration. Det vill vi lyfta fram i årets tema, säger Louise König.

Den 31 augusti utses vinnaren av Änglamarkspriset 2014 på Skansens Soliden scen i Stockholm. Förra årets vinnare var Barista, Skandinaviens första etiska kaffekedja som serverar enbart ekologiskt och Fair trade-märkt kaffe. Mer om priset och tidigare vinnare finns på coop.se/anglamarkspriset där du fram till den 28 maj kan nominera dina mathjältar.

För ytterligare information:
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer