Mathjältar sökes till Änglamarkspriset

Dags att nominera till Coops stora hållbarhetspris – Änglamarkspriset. Temat är ”Svenskt på tallriken” och priset går till någon eller några som arbetar med, eller har en riktigt bra idé för hållbar svensk mat och matproduktion.

I år efterlyser Coop hjältar som har spännande idéer kring svenska råvaror och hur de produceras. Och som därför är värda att premieras med 100 000 kronor för sitt arbete.

– Vi söker de riktiga hållbarhetskämparna – det kan vara den som har en bra idé, någon som producerar en lokal specialitet, innovatörer och bevarare. Människor, företag, föreningar som på olika sätt bidrar till att göra matlandet Sverige ännu bättre och bärkraftigt långsiktigt, säger Louise König, hållbarhetschef KF och Coop.

Coop instiftade Änglamarkspriset 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi. Sedan dess har Coop, varje år, delat ut en prissumma på 100 000 kronor till olika personer/företag för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi.

– Hållbar svensk matproduktion ger oss en levande landsbygd, omsorg om människor, djur och natur, arbetstillfällen och inte minst matinspiration. Det vill vi lyfta fram i årets tema, säger Louise König.

Den 31 augusti utses vinnaren av Änglamarkspriset 2014 på Skansens Soliden scen i Stockholm. Förra årets vinnare var Barista, Skandinaviens första etiska kaffekedja som serverar enbart ekologiskt och Fair trade-märkt kaffe. Mer om priset och tidigare vinnare finns på coop.se/anglamarkspriset där du fram till den 28 maj kan nominera dina mathjältar.

För ytterligare information:
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer