Mathjältar sökes till Änglamarkspriset

Dags att nominera till Coops stora hållbarhetspris – Änglamarkspriset. Temat är ”Svenskt på tallriken” och priset går till någon eller några som arbetar med, eller har en riktigt bra idé för hållbar svensk mat och matproduktion.

I år efterlyser Coop hjältar som har spännande idéer kring svenska råvaror och hur de produceras. Och som därför är värda att premieras med 100 000 kronor för sitt arbete.

– Vi söker de riktiga hållbarhetskämparna – det kan vara den som har en bra idé, någon som producerar en lokal specialitet, innovatörer och bevarare. Människor, företag, föreningar som på olika sätt bidrar till att göra matlandet Sverige ännu bättre och bärkraftigt långsiktigt, säger Louise König, hållbarhetschef KF och Coop.

Coop instiftade Änglamarkspriset 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi. Sedan dess har Coop, varje år, delat ut en prissumma på 100 000 kronor till olika personer/företag för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi.

– Hållbar svensk matproduktion ger oss en levande landsbygd, omsorg om människor, djur och natur, arbetstillfällen och inte minst matinspiration. Det vill vi lyfta fram i årets tema, säger Louise König.

Den 31 augusti utses vinnaren av Änglamarkspriset 2014 på Skansens Soliden scen i Stockholm. Förra årets vinnare var Barista, Skandinaviens första etiska kaffekedja som serverar enbart ekologiskt och Fair trade-märkt kaffe. Mer om priset och tidigare vinnare finns på coop.se/anglamarkspriset där du fram till den 28 maj kan nominera dina mathjältar.

För ytterligare information:
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more