Målsättningen infriades, 10 980 bakelser ger pengar till cancerforskning

Målsättningen infriades, 10 980 bakelser ger pengar till cancerforskning

Under november har det sålts Mustaschbakelser över hela Värmland där fem kronor per bakelse gått oavkortat till forskningen runt prostatacancer. Nu står det klart att 10 980 sålda bakelser ger 54 900 kronor till Prostacancerförbundet.

 • Vi hade en målsättning att sälja 10 000 bakelser, vilket är samma antal män som insjuknar i prostatacancer varje år, säger Håkan ”Bagarn” Florin, som är talesperson för Värmlands Prostatacancerförening.

Bagare i samarbete
Mustaschbakelsen är frukten av ett samarbete bagare emellan. Håkan Florin på Värmlands prostatacancerförening har en tidig bakgrund som bagare i Charlottenberg vilket resulterade i smeknamnet ”Bagarn” och med vissa kontakter kvar i branschen. Det ena ledde till det andra, och uppdraget att baka Mustaschbakelsen hamnade till sist hos Konsum Värmland Bageri.

 • Att vi nådde försäljningsmålet beror naturligtvis på att bakelsen var god, men framförallt att medvetenheten hos allmänheten om Sveriges vanligaste cancerform ökar hela tiden. Att nå ut med vårt budskap har för oss varit den viktigaste målsättningen med hela kampanjen.
Mustaschbakelser-2-pack

Mustaschbakelsen som kommer att säljas, dit fem kronor går oavkortat till forskningen runt Prostatacancer.

Tanken var att Mustaschbakelsen skulle finnas i Värmlands Coop-butiker, men det stora intresset gjorde att även OK Värmland och MaxiMat snabbt hakade på. Något som gläder Tomas Röhr, som är bagerichef hos Konsum Värmland.

 • Det har varit ett stort engagemang bland våra medarbetare, medlemmar och kunder. Det känns jättebra att fått vara med att bidra till forskningen runt prostatacancer, avslutar Tomas Röhr.

 

 

Fakta om prostatacancer;
Prostatacancer är en tumörsjukdom som uppstår i prostatan. Sjukdomen drabbar cirka 10 000 män per år och är Sveriges vanligaste cancerform. Prostatacancer ger sällan några symtom under tiden den går att bota. Därför uppmanas alla män att kontrollera sitt PSA-värde från 45 års ålder. Fakta; Prostatacancerföreningen i Värmland

Fakta om insamlingen; Av 10 980 sålda bakelser går fem kronor från varje bakelse från Konsum Värmlands Coop-butiker, MaxiMat och OK Värmland till forskningen runt prostatacancer. Detta innebär att 54 900 kronor oavkortat går till Prostatacancerförbundets 90-konto, som står under Svensk insamlingskontroll.

Ytterligare information; Håkan ”Bagarn” Florin, Prostatacancerföreningen i Värmland, tfn; 073-064 14 66 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer