LloydsApotek öppnar apotek i Stora Coop

LloydsApotek öppnar apotek i Stora Coop

LloydsApotek och Coop Butiker & Stormarknader AB inleder ett nytt samarbete, som innebär att apotek kommer att öppnas i utvalda Stora Coop. På så sätt kan kunderna få hela utbudet från en stormarknad och ett apotek i samma entré. Redan under hösten öppnas de två första apoteken i Malmö och Enköping.

Detta är en riktigt spännande satsning som ligger helt i linje med LloydsApoteks ambition att vara en av de ledande apotekskedjorna i Sverige. Att finnas tillgängliga för våra kunder där de naturligt befinner sig i deras vardag, tillsammans med Coop som samarbetspartner, innebär att vi drar nytta av varandras styrkor och skapar ett starkt kunderbjudande. Att kunna erbjuda våra gemensamma kunder mervärdet och enkelheten det innebär att kunna veckohandla och göra sina apoteksärenden på samma plats är en stark drivkraft inom samarbetet, säger Karl Eckerdal VD LloydsApotek.

LloydsApotek har idag 76 apotek runt om i Sverige och Coop Butiker & Stormarknader AB har 240 butiker varav 40 är Stora Coop. Det första apoteket har öppnat i Stora Coop Stadion i Malmö och följs sedan av en etablering i Stora Coop Enköping under hösten.

Tillsammans med LloydsApotek kan vi erbjuda våra kunder och medlemmar både stormarknadens breda sortiment och ett komplett apotekssortiment genom samma entré. Det ligger helt i vår ambition att göra vardagen enklare, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader.

LloydsApotek vill bidra till att göra det enklare för konsumenten att kunna leva ett hälsosamt liv – genom att erbjuda inspiration, kompetent rådgivning, ett brett sortiment och relevant tjänsteutbud.

Coop Butiker & Stormarknader AB driver 240 Coopbutiker i sydvästra Sverige, Mälardalen, Östergötland och Stockholm. Företaget äger också Coop Vardagshandel AB, som äger och driver Nettos svenska butiker som nu har börjat ställas om till Coopbutiker.

För mer information, kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13
Sebastian Wickberg, LloydsApotek, presskontakt, tfn 073 73 17 12

 • Premiär för Stora Coop Trelleborg

  Premiär för Stora Coop Trelleborg

  Torsdag den 26 september kl 10.00 slår Coop upp portarna till en helt ny Stora Coop i Trelleborg. Den nya butiken erbjuder två gedigna delikatess- och fiskavdelningar, butikskök, ett stort utbud av färskvaror och kommer att fokusera på matglädje, hållbarhet och lokal mat.  
  Läs mer
 • Coop i Degerfors läggs ned

  Coop i Degerfors läggs ned

  Efter att Coop Värmland tagit del av ytterligare alternativa planer från Degerfors kommunstyrelse angående torgets framtid har man kommit fram till att det inte längre finns förutsättningar för Coop att driva handel i Degerfors centrum. Detta innebär att Coop Extra Degerfors kommer att läggas ned den sista januari 2020.
  Läs mer