Ledningen ser allvarligt på anmärkningar på Konsum Värmland charkfabrik Åtgärder är redan vidtagna

Dagens Eko uppmärksammade idag att Konsum Värmland charkfabrik fått anmärkningar, gällande hållbarhetstid, på två produkter. Den ena var på mager frukostkorv, som fick en anmärkning under 2007, och den andra var på nötfärs, som fick en anmärkning under 2008.

Totalt sett producerar Konsum Värmland charkfabrik cirka 1 100 produkter. Provtagningar sker kontinuerligt av både Livsmedelsverket och av interna instanser. När en anmärkning upptäcks ska detta åtgärdas omedelbart. Men två av produkterna åtgärdades för sent. Något som man beklagar från föreningens sida.

– Detta är naturligtvis oacceptabelt. Det hela handlar helt enkelt om bristande rutiner på vår charkfabrik. Givetvis är detta åtgärdat sedan länge, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

Kvalitetschef anställd
Från Konsum Värmlands sida hävdar man att man har en mycket god kontroll på charkfabrikens produkter. Men säger sig ha en mycket stor respekt för livsmedelslagen. Och under de senaste åren har man stärkt upp fabrikens rutiner betydligt.

– Vi kan garantera en obruten kylkedja från vår charkfabrik i Karlstad till våra butiker runt om i Värmland. Vi har dessutom en heltidsanställd livsmedelstekniker och en kvalitetschef, som arbetar heltid med livsmedelssäkerhet. Alla konsumenter kan alltså lita på produkterna från Konsum Värmland charkfabrik, avslutar Klas Olsson.

För ytterligare information kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn: 054-220102
Se gärna; www.konsumvarmland.se

  • Nytt lågprisbutikskoncept inom livsmedel till Lilla Edet

    Nytt lågprisbutikskoncept inom livsmedel till Lilla Edet

    I slutet av november får Lilla Edet sin första lågprisbutik när X:-tra öppnar portarna på Göteborgsvägen.
    Read more
  • Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Mickelgårds Lantbruk från Stånga har blivit utvald som en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024. Mickelgårds odlar bland annat Gotlandslinser, Belugalinser och Quinoa. Den lokala produktionen minskar importbehovet, ökar självförsörjningen och minskar transporterna. Övriga finalister är Föreningen Ätbart från Skövde och Helios Innovations från Halmstad. Vinnaren utses vid en prisceremoni den 27 november i Stockholm. Prissumman är 250 000 kronor. 
    Read more