Kulturell mångfald i julhandeln; Tehuset och All världens mat i samarbete!

Konsum Värmlands butik All Världens Mat, som är belägen på Kronoparken i Karlstad, inleder ett samarbete med Tehuset som är en förening för invandrarkvinnor. Ett samarbete som inleds med bjudning av mat från världens alla hörn redan idag torsdag och på fredag.

– Vi vill visa att det finns spännande alternativ till den traditionella svenska julmaten, säger verksamhetsledaren för Tehuset Soheila Fors. Samtidigt ger detta tillfälle för våra medlemmar, som främst är invandrarkvinnor, att komma ut och prova på ett förvärvsyrke.

Khatoon och Tehuset

Redan 2010 startade Soheila genom föreningen Khatoon (som betyder stark och självständig kvinna på kurdiska), världens första tehus för kvinnor i Karlskoga. I september i år startade man det andra på stadsdelen Lamberget i Karlstad.

– Syftet med tehusen är att bryta den isolering som många invandrarkvinnor kan hamna i. När man kommer till oss kan man umgås, laga mat eller lära sig svenska i en av familjen godkänd omgivning. Och just matlagning är det många som är bra på. Därför känns det alldeles utmärkt att få möjlighet att komma ut i detaljhandeln, Konsum Värmland och All Världens Mat, menar Soheila.

All Världens Mat

All Världens Mat, som är ett koncept inom Konsum Värmland har ett sortiment som är anpassat efter matkulturer från världens olika hörn. Med butikens unika inriktning har man genom åren byggt upp en trogen kundkrets, även långt utanför Värmlands gränser.

– Vi har lyckats att skapa ett intresse och nyfikenhet inte bara från invandrargrupper. All Världens Mat inspirerar också många av oss värmlänningar att prova på ny och spännande mat från andra kulturer, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

– Vi hoppas på några spännande och inspirerande dagar här på All Värmlands Mat. Vi hälsar både nya och gamla kunder välkomna till oss, avslutar tf. affärschef Halil Krasnigi

Ytterligare fakta; Föreningen Tehuset finns på plats på All Världens Mat Torsdag den 20/12 och fredag den 21/12 från klockan 12 00. Soheila finns på plats under torsdagen. Se också www.khatoon.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Soheila Fors; 070-6142188, Halil Krasnigi, t.f affärschef All Världens Mat, tfn; 054-567576 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102