Kronobergs län i ekotopp för Coop

Coops försäljning av ekologiska varor i butikerna i Kronobergs län går starkt. Nya siffror visar att ekoandelen i länet ligger på 9,4 procent. På Coop Nära Söder i Växjö är var sjunde vara som säljs ekologisk.

Coops ekoandel i Kronobergs län ligger högre än genomsnittet på den svenska livsmedelsmarknaden som uppgick till 8,7 procent under förra året enligt Ekowebbs marknadsundersökning.

– Att fler kunder lägger mer ekologiska varor i sina kundkorgar är väldigt roligt. Vi ser även att ekologiskt med fokus på svenska, lokala råvaror blir ännu viktigare. Vi kommer fortsätta att driva ekoförsäljningen. Vi fortsätter arbetet med att förbättra vårt ekologiska sortiment ytterligare så att det blir ännu enklare för våra kunder att fatta ett grönt beslut, säger Louise König, hållbarhetschef Coop Sverige.

Var sjunde vara eko på Coop Nära i Växjö
Bland butikerna i länet hade Coop Nära Söder i Växjö den högsta ekoandelen på hela 14,3 procent under första halvåret 2017. Med andra ord var mer än var sjunde vara som såldes på Coop Nära Söder i Växjö ekologisk. Den starkaste utvecklingen på den ekologiska försäljningen i länet stod Lilla Coop Traryd för som steg en procentenhet och noterades för en total ekoandel på 4,9 procent.

Bananer, ägg och matfett mest populära
Under förra året utökade Coop sitt ekologiska livsmedelssortiment med nära 500 produkter. Breddningen av ekosortimentet fortsätter och under våren har exempelvis Coops egna varumärke Änglamark lanserat två nya glassorter och tre nya sillsorter. De mest populära ekologiska varorna är bananer, ägg och matfett.

Vill du komma i kontakt med butiken?
Kontakta Coops presstjänst för mer information, tel. 010-743 13 13