Konsum Värmlands unika satsning All världens mat Nominerad till årets butik vid den stora detaljhandelsdagen

Konsum Värmlands unika satsning ”All världens mat”, på Kronoparken i Karlstad, har av branschtidningen Markets läsare och en kvalificerad jury nominerats till priset Årets butik i Sverige.

Av totalt 450 inkomna förslag har Markets jury nominerat All världens mat, tillsammans med fyra andra butiker i landet, till att bli årets butik.

– Det har varit en högre kvalitet på nomineringarna än förra året och framförallt bättre motiveringar, säger juryns ordförande David Johansson.

Jury med bred kompetens
uryn består av David Johansson, ekonomie doktor och analytiker i Market, Michael Dahlén, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Yvonne Ingan, vice VD för Svensk Handel, Henrik Vestin, analytiker vid Handels utredningsinstitut, Katharina Norborg, GFK Sverige och Frida Berglund, krönikör vid tidningen Market.

– Det är svårt att hitta en jury med en så bred kompetens inom detaljhandeln som den här, säger David Johansson.

Juryns motivering för nomineringen av All världens mat lyder; ”Så kallade invandrarbutiker finns det gott om i alla större tätorter. Konsum Värmland försöker på ett nytt och genomtänkt sätt möta det stora intresset för mat från andra länder, både bland landets alltfler utlandsfödda och bland alla svenskfödda som blivit inspirerade under semester- och affärsresor.”

Uppmärksammad satsning
All världens mat hade premiär i början av mars, och har redan fått mycket uppmärksamhet i media, bland annat har kungaparet varit på besök. En av anledningarna är att butiken också är ett konkret integrationsprojekt med anställda från åtta olika länder.

– Oavsett hur utgången kommer att bli, känns det oerhört hedrande att bli nominerad till utmärkelsen. Framförallt är det ett erkännande av den kunniga och engagerade personalen, avslutar Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson

För ytterligare fakta om All världens mat, se gärna www.konsumvarmland.se, om den stora detaljhandelsdagen se; www.market.se

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer