Konsum Värmlands offensiva framtidssatsning fortsätter; Coop Extra ska bli navet för handeln i Hagfors

Konsum Värmlands offensiva framtidssatsning fortsätter; Coop Extra ska bli navet för handeln i Hagfors

Idag öppnar nya Coop Extra Hagfors efter en omfattande ombyggnad. Förutom en total omställning i butiken har man också anpassat ytorna så att även Domus Optik och Sportringen flyttat in på området.

Den totala investeringen har uppgått till cirka 7,3 miljoner kronor.

Det var i våras som omställningsarbetet påbörjades. Domus Optik och Sportringen är redan inflyttade sedan några veckor tillbaka, och nu är även Coop Extras omställning klar.

– Omställningen innebär att vi ökar Hagfors attraktionskraft som handelsort, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Vi har velat skapa något av ett nav för den totala handeln i norra Värmland.

Coop Extra – en del av Konsum Värmland
Den nya butiken kommer även i fortsättningen att profileras som Coop Extra – en del av Konsum Värmland. Det innebär att man erbjuder en cirka 2 600 kvm stor butik med både specialvaror, dagligvaror och inte minst färskvaror. Butikens ytor har helt omdisponerats med nytt kundvarv och ger ett verkligt ljust, fräscht och lockande helhetsintryck. De nya frysgondolerna är miljöanpassade, något som är en av anledningarna till att butiken är KRAV-godkänd.

– Vi ligger långt framme med miljöanpassning av våra butiker. På så sätt gör vi inte bara miljön en tjänst. Det innebär också en lägre kostnad för föreningen och för våra medlemmar.

Caféet som ska bli en ny träffpunkt

Coop Extra Hagfors erbjuder en rejält tilltagen färskvaruavdelning. Här hittar man, förutom frukt- och grönsaker, bröd, kött- och chark, även en manuell avdelning för delikatesser. Sortimentet erbjuder ett brett utbud av både märkes-, egna varumärken och lågprisvaror. Alltsammans inramat med marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor. Något som Konsum Värmland Bageri och det helägda dotterföretaget Värmlandschark borgar för.

– Dessutom kan vi erbjuda ett café, som vi hoppas ska bli till en ny träffpunkt här i Hagfors, säger affärschefen för Coop Extra Johan Wiberg.

Domus Optik – en del av Konsum Värmland

Domus Optik är Konsum Värmlands egen optikkedja, som finns på fyra platser i Värmland. I Hagfors hade man tidigare sina lokaler på Kyrkogatan, och nu har man alltså flyttat in i Coop Extras lokaler.

– Det känns jättebra att få flytta till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler, säger chefen för Domus Optik Anki Jansson.

Domus Optik har, förutom glasögon- och linsbehörighet, även ett samarbete med ögonläkare. Detta sker genom en så kallad ögonbottenundersökning, som sker i något av de tre undersökningsrummen.

– Det är en service till våra kunder att vi också kan upptäcka synfel såsom grön starr med hjälp av en ögonbottenundersökning, menar Anki Jansson.

Tre butiker

Ombyggnaden innebär att det är tre butiker som samlas vid stora torget i Hagfors. Sportringen kompletterar Coop Extra och Domus Optik.

– Vi är mycket stolta över att erbjuda en ny fräsch butik med nya goda grannar, säger Johan Wiberg. Jag vill passa på att önska både nya och gamla kunder välkommen till oss.

– Ombyggnaden i Hagfors är ytterligare ett led i föreningens långsiktiga framtidsstrategi. Vi vill satsa i Värmland och vi visar det i handling, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare fakta, se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.domusoptik.se
För ytterligare information,
 kontakta, Johan Wiberg, affärschef Coop Extra Hagfors, tfn; 0563-540 250, Anki Jansson, chef Domus Optik, tfn; 0563-109 25 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102