Konsum Värmlands medlemmar pantade 225 390 kronor till bistånd

Konsum Värmlands medlemmar pantade 225 390 kronor till bistånd

I ett 50-tal av Konsum Värmlands butiker finns det möjlighet att skänka värdet av inlämnade pantburkar och flaskor till biståndsverksamhet. Under 2015 skänkte Konsum Värmlands medlemmar 225 390 kronor den vägen. Pengarna går till biståndsorganisationen Vi-Skogen.

 • Vi-skogen är en ideell, icke-religiös och partipolitisk obunden organisation som är knuten till den svenska konsumentkooperationen, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

11 270 nya träd

Pengarna kommer att bli väl använda. För tjugo pantade kronor kan en bonde i Afrika plantera ett nytt träd, vilket innebär att summan räcker till 11 270 nya träd i Vi-Skogen i östra Afrika. Träd gör att livlösa åkrar återfår sin naturliga bördighet samtidigt som de skyddar mot erosion och brännande sol.

pant

I ett 50-tal av Konsum Värmlands butiker finns det möjlighet att skänka värdet av panten till Vi-skogen.

 • Biståndsknappen är ett enkelt och smart sätt för våra medlemmar att vara med och hjälpa. Många små belopp blir till betydelsefulla summor för hjälp till självhjälp åt fattiga. Träden ger liv, hopp och framtidstro menar Tomas Sjölander.
 • Vi vill rikta ett varmt tack till alla som trycker på biståndsknappen i Värmland. Förutom att det leder till utveckling av fattiga bondefamiljer i Afrika är det dessutom bra för vår egen närmiljö, avslutar Henrik Brundin, vice VD för Vi-skogen.

För ytterligare fakta; Se gärna; www.viskogen.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Marcus Lundstedt, pressansvarig för We effect och Vi-skogen, tfn; 070-107 43 17 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer