Konsum Värmlands framtidssatsning fortsätter Byggstart för ny storbutik i Torsby

Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson och kommunalrådet Håkan Laack tog under fredagen det första spadtaget för en ny storbutik i Torsby. Den nya butiken kommer att bli en Coop Extra och bli belägen intill Toriarondellen. Totalytan kommer att uppgå till drygt 3 000 kvm, och den totala investeringen beräknas att uppgå till 51 mkr. Tidpunkt för öppning är beräknad till våren 2012.

– Under en sjuårsperiod har vi investerat över 600 miljoner kronor i våra butiker och i vår livsmedelsindustrin. Efter framgångarna med våra tidigare nybyggen, bland annat i Sysslebäck, vill vi nu gå vidare i Torsby som vi ser som en mycket intressant handelsplats, säger Steve Fredriksson.

Modern storbutik
Konsum Värmland kommer med Coop Extra att skapa en modern storbutik med huvudinriktning på färskvaror. Men det kommer också att förekomma ett brett utbud av dagligvaror samt specialvaror. Det kommer att bli en helt ny inredning och utrustning i butiken.

– Med den nya butiken kommer vi att erbjuda en modern, ljus och ändamålsenlig butik. Vi kommer att få en klart bättre trafiksituation och betydligt fler parkeringsplatser mot tidigare. Samtidigt får vi anställda en rationellare och trivsammare arbetsmiljö, säger den tillträdande affärschefen Christina Olsson.

Manuella inslag och brett utbud
I den nya butiken ska man presentera stora, attraktiva och manuella inslag av både delikatesser och färsk fisk. Sortimentet kommer att bestå av både lågprisvaror och märkesvaror. Alltsammans inramat med marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor.

– Vi räknar med att vara klara under nästa vår. Samarbetet och kontakterna med Torsby kommun har under processen varit enkel och utvecklande för att komma fram till en bra lösning. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra medlemmar i Torsby en stor och lätthandlad butik med ett brett utbud, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

Se gärna; www.konsumvarmland.se