Konsum Värmland tecknar samarbetsavtal med Svenska Kockars Förening

Konsum Värmland tecknar samarbetsavtal med Svenska Kockars Förening

Konsum Värmland har tecknat ett samarbetsavtal med Svenska Kockars Förening i Värmland. Samarbetet innebär bland annat framställande av unika recept, främst på lokala produkter, och besök av utbildade kockar hos Coop Forum i Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga.

Svenska Kockars Förening, som bl. a äger varumärket Kocklandslaget, samlar det matproducerande yrkesfolket inom restauranger, storkök och café/konditori. Föreningens cirka 2 000 medlemmar består av kockar, köksmästare, kallskänkor, konditorer, bagare m fl.
I Värmland finns det en lokalavdelning där Jan Fredriksson är ordförande.

– Samarbetet med Konsum Värmland innebär att vi kommer ut med vårt budskap på bred front, säger Jan Fredriksson. Att sprida kunskap om vårt yrke, samtidigt som vi förhoppningsvis sprider lite matglädje är ett av huvudsyftena med Svenska Kockars Förening. Vi vill alltså prata mat för att inspirera till god matlagning. Vi brukar säga att maten inte ska tysta munnen.

Gästspel och recept med gourméupplevelse
Samarbetsavtalet innebär främst att ett antal ledamöter från Svenska Kockars Förening, tillsammans med representanter från Konsum Värmland, sätter samman ett antal unika recept, främst uppbyggt på lokala råvaror. Dessutom kommer man att gästspela hos föreningens tre Coop Forum butiker i Karlstad, Karlskoga och Kristinehamn vid ett tiotal tillfällen under året.

– Vi vet att intresset för matlagning är mycket stort. Många av våra kunder vill prata mat och bli inspirerad till god matlagning i hemmen, säger Björn Svanegård, kedjechef för Coop Forum. Gästspelen ska bli till något betydligt mer än en vanlig butiksbjudning. Ambitionen är att det ska bli en riktig gourméupplevelse, menar Björn.

Recepten och maten kommer att tas fram i nära samarbete med restaurangchef Stefan Johansson vid Coop Forum Bergviks restaurang i Karlstad. Under resans gång kommer man också att publicera de unikt framtagna recepten på Konsum Värmlands hemsida och på olika facebooksidor som är uppknutna till Konsum Värmland.

– Samarbetet med Svenska Kockars Förening är ytterligare ett konkret steg på vägen att ge Värmland en ordentligt framskjuten position i matriket Sverige, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

För ytterligare fakta, se gärna www.svenskakockarsforening.se eller www.konsumvarmland.se