Konsum Värmland tecknar samarbetsavtal med Fixis i Sunne

Konsum Värmland tecknar samarbetsavtal med Fixis i Sunne

Fixis är ett arbetskooperativ beläget i den gamla läkarbostaden i centrala Sunne. Fixis affärsidé är att erbjuda god och vällagad mat som serveras i den egna lunchserveringen och genom hemleverans i form av färdiga matlådor. Genom ett samarbetsavtal med Konsum Värmland vidgar man nu verksamheten till att även omfatta butiksdemonstrationer. 

 • Den maten vi lagar här på Fixis är rejäl och vällagad, säger Anita Johansson, ordförande och föreståndare för Fixis.  Förutom lunchserveringen levererar vi ett 30-tal matlådor varje dag hem till de som av olika anledningar inte kan eller vill laga sin mat själva.
 • Då våra medarbetare både är matlagningsintresserade och serviceinriktade hinner vi också med en pratstund med våra kunder. Så steget över till demonstrationsverksamhet i butiker kommer inte att vara så stor.

Hushållsnära tjänster
Förutom de sju kooperatörerna, och tillika delägarna, sysselsätter Fixis cirka 30 personer där vissa, av olika anledningar, stått utanför arbetsmarknaden en kortare eller längre tid. Att man kan sysselsätta så pass många förklaras av den breda verksamheten där det finns behov av en mångfacetterad kompetens bland medarbetare. Förutom matlagning och catering erbjuder man också hushållsnära tjänster såsom städning, sömnad, tvätteri och trädgårdsskötsel.

 • De som anlitar oss ska veta att jobbet blir utfört till ett bra pris med en jämn och hög kvalitét, säger Anita. Alla våra medarbetare har en unik livshistoria vilket också gett dom en unik och bred kompetens.

Fixis och Konsum Värmland
Råvarorna till den mat som serveras hos Fixis levereras till stor del av Konsum Värmland. Nu har man tecknat ett samarbetsavtal som innebär att medarbetare från Fixis kommer att genomföra butiksdemonstrationer fyra till fem gånger under 2017.

 • Jag är djupt imponerad över den verksamhet som Fixis bedriver, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Det samarbetsavtal som vi har träffat är rent affärsmässigt. Fixis är duktiga på mat och att demonstrationer ökar försäljningen vet vi av erfarenhet.
 • Vi kommer bli en av de första som får ta del av Fixis matlagningskonst, säger Anders Kringlund på Coop Extra Sunne. Jag ser verkligen fram mot vårt samarbete och hoppas att fler företag här i Sunne följer vårt exempel, avslutar Anders.

För ytterligare information, Kontakta Anita Johansson, föreståndare på Fixis, tfn; 0565-121 20 eller 070-683 78 94, Anders Kringlund, butikschef Coop Extra Sunne, tfn; 010-410 94 01 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

För ytterligare fakta; Se gärna www.konsumvarmland.se eller www.rsmh-sunne-vpsite.se

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more