Konsum Värmland övertar butik av Coop Sverige i Hällefors

Coop Konsum Hällefors, som drivs av Coop Sverige inom Konsumentföreningen Sveas verksamhetsområde, kommer att övertas av Konsum Värmland. I samband med övertagandet kommer butiken att profileras om till en Pekås, som i många år varit framgångsrika i Värmland. Den nya butiken beräknas att slå upp portarna under våren 2009.

konsum-hallefors-pekas

Coop Konsum Hällefors blir Pekås.

Konsum Värmland är en förening som ägs av sina cirka 134 000 medlemmar. Styrelsen har sitt säte i Karlstad, och man bedriver verksamhet i ett 80-tal försäljningsställen runt om i landskapet Värmland. Till föreningen hör också helägda dotterföretag i form av Pekås och MaxiMat. Man bedriver också en egen tillverkningsindustri i Karlstad och i Kil i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen har ett mycket starkt fäste i Värmland och befinner sig i ett expansivt och offensivt skede.

– Hällefors känns som ett naturligt verksamhetsområde för oss, då det gränsar till Värmland. Vi är övertygade att vi kan tillföra den lokala handeln ytterligare dimensioner, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Erbjuds medlemskap i Konsum Värmland
De cirka 3 000 medlemmarna i Hällefors är idag anslutna till Konsumentföreningen Svea. Inom de närmaste veckorna kommer Konsum Värmland och Konsumentföreningen Svea att tillsända medlemmarna ett gemensamt brev, där de erbjuds att överföra medlemskapet och insatserna till Konsum Värmland.

– Vi har arbetat med butiken under lång tid och fått tydliga önskemål från våra medlemmar att butiken i Hällefors borde förnyas. Processen med att överföra butiken till Konsum Värmland startade genom en motion från en medlem till föreningsstämman tidigare i år. Detta är ett bra exempel på en fungerande medlemsdemokrati som är ett utmärkande drag hos konsumentkooperationen. Vi hälsar därför Konsum Värmland välkomna till Hällefors, säger Konsumentföreningen Sveas föreningschef Kent Ryberg.

Pekås trettonde butik
Pekås är en värmländsk lågpriskedja och ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag bedriver man verksamhet i tolv butiker runt om i Värmland; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad samt Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors, Ekshärad, Kil och Skoghall. Och nu ska man alltså öppna ytterligare en butik i Hällefors.

– Läget i Hällefors passar mycket bra för Pekås välkända lågprisprofil, menar Steve Fredriksson.

1 435 nya kvadratmeter på Pekås
Pekås nya butik i centrala Hällefors kommer att ha en total kvadratmeteryta på 1 435 kvm.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval, både av lågprisartiklar, specialvaror och av märkesvaror. Dessutom är de erkänt duktiga på färskvaror. Självfallet kan man också använda sitt MedMera kort. Vi vill därför passa på att hälsa både gamla och nya kunder och medlemmar välkomna till Konsum Värmland och till Pekås, avslutar Steve Fredriksson.

 

Ytterligare fakta;
Konsum Värmland;                 www.konsumvarmland.se

Pekås;                                   www.pekas.se

Konsumentföreningen Svea;    www.ktfsvea.se

För ytterligare information, kontakta, Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102, Konsumentföreningen Sveas informationschef Håkan Andersson 070-6430106 eller Coop Sveriges pressjour 08-743 23 33