Konsum Värmland överlåter Domus Optik till Synoptik

Konsum Värmland har tidigare informerat om att Domus Optik kan komma att säljas om man hittar en seriös köpare som låter rörelsen vidareutvecklas och tryggar sysselsättningen för ett 20-tal medarbetare. Det står nu klart att det blir Synoptik som tar över verksamheten i november.

Konsum Värmland har drivit optikverksamhet sedan slutet av 70-talet. Idag består Domus Optik av fyra butiker i Karlstad, Arvika och Hagfors, och sysselsätter totalt cirka 20 personer.

  • Konkurrensen inom optikbranschen har både hårdnat och förändrats under de senaste åren, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Vi är oerhört nöjda med att Synoptik tar över Domus Optik. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös köpare som vill investera i personalen och butikerna.

Synoptik grundades 1931

Synoptik grundades ursprungligen i Danmark 1931, och expanderade till Sverige för första gången 1991. Tio år senare förvärvade man kedjan Din Optiker. Med förvärvet av Domus Optik befäster bolaget sin position som den andra största optikkedjan i Sverige med 120 butiker.

  • Förvärvet av Domus Optik ligger helt i linje med vår strategi att expandera genom både nyöppningar och förvärv.  Tack vare förvärvet av Domus Optik får vi fler butiker i en region där vi tidigare har varit relativt svaga. Värmland, med Karlstad som residensstad, är en region som utvecklas och som vi vill öka vår närvaro i. Därför är vi nu glada och stolta över att kunna ta över mycket välskötta och väl belägna butiker, säger Roland Olsson, VD för Synoptik.

Överlåtelsen beräknas ske i november, och samtliga medarbetare på Domus Optik kommer att erbjudas fortsatt anställning hos Synoptik.

Fokus på kärnverksamheten

Försäljningen av Domus Optik är en del i den långsiktiga strategi som Konsum Värmlands styrelse lagt fast. Och det är att man ska prioritera föreningens dagligvarubutiker, som är en viktig del av kärnverksamheten.

  • Vårt grunduppdrag är att tillhandahålla bra livsmedel till våra medlemmar över hela Värmland. Den genomförda försäljningen av Domus Optik innebär att vi kan omfördela resurser för detta, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta; se gärna; www.domusoptik.sewww.synoptik.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander; 010-410 81 79, Roland Olsson, VD för Synoptik, tfn; 070-190 11 13 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02