Konsum Värmland överklagar beslut från skattemyndighet

Konsum Värmland överklagar ett beslut från Regionskattekontoret i Karlstad.

Bakgrunden till överklagandet är Regionskattekontoret fattat ett omprövningsbeslut som avser föreningens försäljning av egna fastigheter till dotterföretag.

Fastighetsöverlåtelser av det här slaget var vanligt förekommande på grund av indexreglerna vid fastighetsförsäljning förändrades under 1999. För Konsum Värmlands del kan beslutet komma att innebära tillkommande skatt på 33 Mkr.

Då tolkningen av lagstiftningen är oklar kommer frågan att prövas i högre instans. Föreningen kommer att driva frågan tillsammans med expertis inom området och hyser goda förhoppningar om ett positivt beslut. Det kan dröja flera år innan ärendet är avslutat.

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more