Konsum Värmland och Peseq i samarbete; Unik Värmländsk produkt som kan rädda liv!

Rescue Line är en räddningslina som används för snabb och säker evakuering vid brand eller andra nödsituationer. Bakom räddningslinan står Karlstadföretaget Peseq som, tillsammans med Konsum Värmland, ska lansera denna unika produkt på riktigt bred front.

img_3148

Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson och VDn för Peseq, Maria Larsson, ska lansera räddningslinan på bred front.

– För ett Karlstadföretag som vill växa är det naturligtvis extra roligt att det är en Värmländsk aktör som blir först i landet med att sälja Rescue Line i svensk dagligvaruhandel, säger Maria Larsson, VD på Peseq.


Värmländsk uppfinning

Räddningslinan består av karbinhake, rep med broms och en komfortabel sele som man kliver i ungefär som ett par shorts. Bromsen hanteras med ett enkelt grepp som gör att man lugnt och säkert kan fira sig ned till marken. Mannen bakom uppfinningen är Per Johansson, en av grundarna till Peseq. Han fick idén när han funderade på hur han skulle ta sig ut från övervåningen i villan om det börjande brinna.

– Även om idén bygger på förhoppningen att den aldrig behöver användas, så är det ett faktum att det brinner i sjutton hem varje dag. Brandförlopp är ofta väldigt snabba, och då kan vår räddningslina vara en billig och enkel trygghetsfaktor i hemmen, menar Maria Larsson.

Lansering i dagligvaruhandeln
Räddningslinan lanseras för första gången inom dagligvaruhandeln under denna vecka. Coop Forum Bergvik, Kristinehamn och Karlskoga påbörjar försäljningen lagom till första advent då många ljus tänds i de svenska hemmen. Därefter räknar man med att lansera linan på ännu fler butiker runtom i Värmland.

– Genom samarbetet med Peseq hoppas vi hjälpa ytterligare ett Värmländskt företag att växa, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Dessutom känns det bra att lansera en produkt som stärker säkerheten i hemmen. Vi ser det som ett utmärkt komplement till vårt tidigare informationssamarbete med Värmlands Brandskyddsförening.

– Konsum Värmland stärker bilden av att det finns ett stort intresse för räddningslinan, och därför ser vi framtiden an med tillförsikt, avslutar Maria Larsson.

För ytterligare information, kontakta Maria Larsson, VD Peseq; 0705-656596, eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn, 054-220102

För ytterligare faktawww.rescueline.se eller www.konsumvarmland.se

filmklipp_colour

Rescue Line