Konsum Värmland och OK Värmland i samarbete i unik mångmiljonsatsning; Planerar för ny bensinstation och storbutik i Kil.

OK Värmland kommer i veckan att lämna in bygglovsansökningar till Kils Kommun. Vid den östra infarten till Kils centrum, i hörnet mellan Stenåsvägen och Årtidsvägen, vill man bygga en ny storbutik åt Konsum Värmland tillsammans med en bemannad bensinstation med tvätt- och GDS anläggning.

Konsum Värmland har sedan länge varit i behov av expansion i Kil. Möjligheterna för utbyggnad på det befintliga läget i centrum har dock varit begränsade. Därför vill man, som hyresgäster till OK Värmland, etablera en helt ny storbutik på 2 500 kvm, med huvudinriktning på livsmedel.
– Idag väljer många Kilsbor att handla på andra orter. Därför ser vi stora utvecklingsmöjligheter för handeln på orten, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Modern och attraktiv anläggning
OK Värmland, som ägt marken sedan 1997, vill i anslutning till området bygga en bemannad bensinstation och förbutik, som kommer att ligga i samma fastighet. Alldeles intill vill man också bygga en hypermodern automattvätt och en anläggning för ”gör-det-själv”.
– Vi vill ha en modern och attraktiv anläggning. Samarbetet med Konsum Värmland innebär att vi tillsammans kommer att öka attraktiviteten för området, säger OK Värmlands VD Hans Ferner.
Handläggningstiden för byggolvsansökan är beräknad till en till två månader. Därefter kan man ge ytterligare besked om beräknad byggstart.
– Detta är ett mycket intressant projekt. Det ligger därför både i vårt och i Konsums intresse att påbörja projekteringen och planeringen så snabbt som möjligt, avslutar Hans Ferner.

För ytterligare information kontakta; OK Värmlands VD Hans Ferner, tfn; 070-648 3838, eller Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson, tfn, 054-220 100 eller informationschef Klas Olsson, tfn; 054-22 01 02

Fakta

OK Värmland är en av de fristående OK-föreningar som till 100% ägs av sina kunder, dvs. 72 621 medlemmar. Stationsnätet finns representerat med fullservicestationer över hela landskapet och med Minipris som lågpris – komplement på några orter. Totalt sett finns det 29 stationer.  OK Värmland i sin nuvarande form, bildades i mitten på 60-talet efter fusioneringar mellan lokala IC-föreningar. Namnbytet från IC till OK skedde 1969.  OK Värmlands affärsidé är kort och gott:Bästa bilistiska alternativet!

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 80 försäljningsställen med olika profiler och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt XL-Mat och MaxiMat, i Töcksfors och Charlottenberg, med inriktning mot Norgehandeln.  Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 127 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 2,9 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.