Konsum Värmland och OK Värmland i samarbete; Första spadtaget för ny bensinstation och storbutik i Kil

Kommunalrådet i Kils Kommun Mikael Johansson, OK Värmlands VD Hans Ferner och Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson tog i onsdags det första ceremoniella första spadtaget för en ny bensinstation och storbutik i Kil.

Spadtaget markerar startskottet för bygget av en ny bensinstation och storbutik vid den östra infarten till Kils centrum, i hörnet mellan Stenåsvägen och Årstidsvägen. Här kommer OK Värmland att bygga en bemannad bensinstation med både tvätt- och GDS anläggning, och ytor till Konsum Värmland som etablerar en storbutik på cirka 2 500 kvm med huvudinriktning på livsmedel.

– Vi har sedan länge varit i behov av större ytor i Kil. Idag väljer många Kilsbor att handla på andra orter. Därför ser vi stora utvecklingsmöjligheter för handeln på orten, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Modern och attraktiv anläggning
OK Värmland, som ägt marken sedan 1997, ska i anslutning till området bygga en bemannad och bemannad förbutik, som kommer att ligga i samma fastighet. Alldeles intill bygger man också en hypermodern automattvätt och en anläggning för ”gör-det-själv”.

– Vi vill ha en modern och attraktiv anläggning. Samarbetet med Konsum Värmland innebär att vi tillsammans kommer att öka attraktiviteten för området, säger OK Värmlands VD Hans Ferner.

Den nya anläggningen beräknas vara färdigställd i slutet av november 2007, och den sammanlagda investeringssumman uppgår till cirka 50 Mkr.

– Vårt samarbete är ett tydligt och konkret exempel på hur lokala företag, som dessutom ägs av sina medlemmar, kan bidra till en ökad tillväxt i Värmland, menar Hans Ferner.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Kils kommun. Handläggningstiden har varit snabb, och det är vi tacksamma för, avslutar Steve Fredriksson.

Fakta
OK Värmland
 är en av de fristående OK-föreningar som till 100% ägs av sina kunder, dvs. 72 621 medlemmar. Stationsnätet finns representerat med fullservicestationer över hela landskapet och med Minipris som lågpris – komplement på några orter. Totalt sett finns det 29 stationer. OK Värmland i sin nuvarande form, bildades i mitten på 60-talet efter fusioneringar mellan lokala IC-föreningar. Namnbytet från IC till OK skedde 1969. OK Värmlands affärsidé är kort och gott:
Bästa bilistiska alternativet!

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 80 försäljningsställen med olika profiler och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt XL-Mat och MaxiMat med inriktning mot Norgehandeln. Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 127 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 2,9 miljarder kronor (31/12 2005). Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.