Konsum Värmland levererar varor till ytterligare privat lanthandlare

Konsum Värmland Distributionscentral (DC) kommer, från och med månadsskiftet, att överta leveranserna till ytterligare en privat lanthandlare; Västra Ämterviks Lanthandel.

dsc0083-web

Nye ägaren Björn Wennerström (t.h) tillsammans med ”allt-i-allon” Lennart Berglund byter skylt utanför Västra Ämterviks Lanthandel. Foto; Roger Sigrén.

Sedan tidigare har Konsum Värmland DC övertagit leveranserna till Degerbyns handel, Lennartsfors Brukshandel och Nordvärmlands Livs i Ambjörby. Och nu är turen kommen till Västra Ämterviks Lanthandel, söder om Sunne i Värmland.

– Av egen erfarenhet vet vi hur mycket en butik betyder för glesbygden. Kan vi vara med att bidra till att mindre orter får behålla sin butik, är vi övertygade om att detta är bra för bygden och för servicen, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef, Steve Fredriksson.

Hundraårig historia

Sundéns Lanthandel i Västra Ämtervik har en över hundraårig historia. Butiken är belägen invid infarten i Västra Ämtervik och är den enda butiken i bygden. Den tidigare ägaren drar sig nu tillbaka, och den nya ägaren är Björn Wennerström som även driver Lindås fritid, vandrarhem och camping i närheten av butiken. Men som för så många andra privata lanthandlare, har varuförsörjningen blivit ett problem. I samband med ägarbytet var det därför aktuellt att byta leverantör.

– ICA väljer att inte längre leverera till ett antal av de minsta butikerna. Och då det finns en lokal livsmedelsindustri här i länet ser vi det som en mycket bra lösning med Konsum Värmland som leverantör, säger Björn Wennerström. Det har varit ett intensivt arbete med omställningen av butiken, och på lördag kommer vi ha en riktigt festlig nypremiär då vi hälsar både nya och gamla kunder varmt välkomna.

Konsum Värmland DC – en lokal livsmedelsindustri
Konsum Värmland DC är beläget vid Orrholmen i Karlstad. Anläggningen består av Bageri, Lagercentral, Färskvarucentral och Transportcentral. Dotterföretaget Värmlands Chark AB ombesörjer ett komplett sortiment av kött- och charkvaror. Anläggningen är unik i sitt slag, och idag levererar man varor till sina egna butiker, andra kooperativa butiker runt om i landet och till ett antal privata kunder.

– Vår egen livsmedelsindustri med dotterföretag är inte bara ett viktigt konkurrensmedel för Konsum Värmland. Vi kan också på olika sätt konkret bidra till en positiv tillväxt för Värmland, avslutar Steve Fredriksson.

 

För ytterligare information, kontakta ägaren till Västra Ämterviks Lanthandel, Björn Wennerström, tfn; 070-246 20 66, eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102