Konsum Värmland investerar 12 miljoner i Hagfors

Beslutet att bygga om Konsum Stormarknad i Hagfors för drygt 12 miljoner kronor innebär att Hagfors attraktionskraft som detaljhandelsort ökar betydligt, säger Konsum Värmlands VD Leif Olsson.

Efter ett omfattande planerings- och utredningsarbete beslutade Konsum Värmlands styrelse under tisdagen att investera drygt 12 Mkr vid Konsum Stormarknad i Hagfors. Hela butiksfastigheten kommer att genomgå en omfattande ROT-renovering, både interiört och exteriört. Även försäljningsverksamheten och butikslokalen kommer att ställas om. Butiken kommer bl a att utrustas med nya klimatanläggningar, miljörum och kyldiskar allt för att ännu bättre fokusera färskvarorna.

* Konsum Stormarknad i Hagfors kommer att utrustas med alla de toppmoderna attribut som hör till en stormarknad på 2000-talet.

Inriktning på mat
Kunden i Hagfors kommer att få uppleva nya dofter, smaker och färger. Allt med inriktning på en ökad matglädje och att sprida matkunskapen ytterligare.

* Undersökningar visar att allt färre yngre konsumenter tar sig tid att laga mat och att äta tillsammans. Kooperationen har ett viktigt uppdrag att förmedla kunskap så att maten återtar sin position som familjens samlingspunkt. Vi kommer att prova många nya grepp i Hagfors inom detta område, menar Leif Olsson.

Ett av de nya greppen är att personalen kommer att få en omfattande utbildning inom området. Vidare kommer det att skapas en ”ö” där det kommer att finnas möjlighet att, direkt på plats, få tips på spännande maträtter och inte minst kunna smaka på maten

Byggstart under hösten
Den omfattande ombyggnaden beräknas att starta upp under hösten 2000.Redan idag planeras och finputas det på om- och tillbyggnadsplanerna.

* Handel föder handel. Förhoppningsvis ska våra ombyggnadsplaner medföra positiva effekter för bygden Hagfors som de senaste åren brottats med en negativ befolkningsutveckling.

* Vi tror på en framtid för hela Värmland. Under den närmaste framtiden räknar vi med att investera drygt 100 Mkr. Förutom projektet i Hagfors planerar vi stora investeringar bl a i Säffle, Sunne, Kristinehamn, Bergviksområdet och Kronoparken i Karlstad, avslutar Leif Olsson.

– – –
För ytterligare information, kontakta; VD Leif Olsson; 054-220100 eller informationschef Klas Olsson
054-220102 eller 070-6017152

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer