Konsum Värmland hjälper till i kampen mot bostadsbränder

Vi ger aldrig upp kampen mot antalet bostadsbränder. Under advent ökar bostadsbränderna markant. Miljontals levande ljus tänds. Glömska, okunskap och brist på fungerande brandvarnare kan leda till att julstämningen förvandlas till en tragedi, ett brinnande inferno.

stefan-och-steve

Bild; Från vänster; räddningschef Stefan Bergström och Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Brandskyddsföreningen och länets räddningstjänster letar hela tiden nya kontaktvägar för att nå ut med sitt budskap. I år kan vi presentera ett unikt samverkansprojekt tillsammans med Konsum Värmland.  Tillsammans vill vi slå ett slag för en skadefri jul.

Lördag den 27 november mellan 11.00-13.00 kommer över 100 brandmän och brandbilar att finnas på plats vid 37 av Konsum Värmlands butiker (se bifogad lista över butiker). Vi kommer att informera om brandsäkerhet i hemmet och bjuda på pepparkakor och glögg.

-Det känns väldigt bra när Brandskyddsföreningen och räddningstjänsterna i Värmland får en så bra respons från en stor affärskedja som Konsum Värmland i strävan att genom kunskap minska antalet bränder och därmed skapa en bättre trygghet för värmlänningarna säger Stefan Bergström räddningschef i Karlstadsregionen och ledamot av Brandskyddsföreningen Värmland.

-Genom samarbetet kommer vi att nå ut med direktinformation om brandsäkerheten till tusentals kunder genom de 37 butiker som kommer att få besök av värmländska brandmän. Dessutom förstärker vi kampanjen med information till samtliga våra 80 butiker under hela julhandeln, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Konsum Värmland arrangerar också en kunskapstävling om brandsäkerhet, på sin hemsida; www.konsumvarmland.se

 

För mer information kontakta: 

Lars Wendel, Brandskyddsföreningen Värmland, 0706-297055

Klas Olsson, Konsum Värmland, 054-220102