Konsum Värmland har öppnat Coop Forum i Kristinehamn Onsdag den 15 november nyöppnade Konsum Värmland Coop Forum i Kristinehamn.

061115cfkhmnEfter en investering på cirka 40 Mkr och en utbyggnad på cirka 2 000 kvm, kan man nu erbjuda kunderna en butik på totalt 10 000 kvm med ett bredare sortiment inom sällanköpshandeln som bland annat innefattar en bygg- och trädgårdsavdelning – Coop Bygg. Så sent som sommaren 2002, stod Konsum Värmlands nya Stormarknad klar i Kristinehamn, efter en investering på 75 Mkr. Etableringen var så lyckad att man i början av året beslutade att vidareutveckla handeln i Kristinehamn med ytterligare investeringar och utbyggnad på 2 000 kvm.

– Vi hade rätt i våra tidigare bedömningar om handelns positiva utveckling i Kristinehamn. Genom att vidareutveckla vår butik tror vi att Kristinehamns betydelse som handelsort ytterligare kommer att förstärkas, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson

Unik byggmarknad
I samband med utbyggnaden har också en omfattande inre omställning genomförts. Idag erbjuder man ett brett dagligvarusortiment med alla de attribut som hör till en modern storbutik. Vidare har man öppnat en bygg- och trädgårdsmarknad enligt en så kallad ”Drive-In” modell, där man direkt kan köra in för att lasta skrymmande varor. Man erbjuder också ShopExpress, vilket innebär ett enklare sätt att betala sina varor i kassan.
– Vi investerar över hela landskapet. Samtidigt är det viktigt för oss att vara med att expandera i de kommuner som är offensiva. Och det är man i Kristinehamn, avslutar Steve Fredriksson.

Fakta

Coop Forum Kristinhamn ligger i området Tapiren. Öppettider är alla dagar mellan 8 – 22

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i ett 80 –tal försäljningsställen med olika profiler och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt XL-Mat och MaxiMat, i Töcksfors och Charlottenberg, med inriktning mot Norgehandeln.  Föreningen är unik såtillvida att man också driver en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 127 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 2,9 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.