Konsum Värmland har för avsikt att sälja Domus Optik

Konsum Värmland förhandlar med olika intressenter angående försäljning av Domus Optik. Huvudorsaken är att man ska fokusera på sin kärnverksamhet, samtidigt som man vill ge Domus Optik möjlighet att vidareutvecklas inom en allt mer konkurrensutsatt bransch.

Konsum Värmland har drivit optikverksamhet sedan slutet av 70-talet. Idag består Domus Optik av fyra butiker i Karlstad, Arvika och Hagfors, och sysselsätter totalt cirka 20 personer.

  • Konkurrensen inom optikbranschen har både hårdnat och förändrats de senaste åren, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Vi söker därför efter en ny och seriös ägare, som kan ge Domus Optik möjlighet att vidareutvecklas.

Lönsam verksamhet

Domus Optik är en lönsam och ansedd kedja inom branschen med kunnig och kompetent personal med en väl inarbetad kundkrets. Därför finns det redan aktörer som är intresserade att ta över verksamheten.

  • Vi vet att det finns ett intresse från andra håll. Men för oss känns det också viktigt att hitta en seriös köpare. Innan dess kommer vi inte att sälja Domus Optik, och denna viktiga affär får helt enkelt ta den tid som behövs. Under tiden drivs verksamheten precis som vanligt, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta; Se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.domusoptik.se

För ytterligare information, kontakta Tomas Sjölander VD Konsum Värmland tfn; 010-410 81 79, eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02