Konsum Värmland effektiviserar administrationen, lager- och transportfunktionen. 160 varslade medarbetare får individuell information

I april fattade Konsum Värmland beslutet att samordna lager- och transportfunktionen med Coop Sverige. Samtidigt aviserades att den totala organisationen och administrationen skulle effektiviseras, med resultatet att 160 personer varslades. Efter fackliga förhandlingar kommer nu alla att få individuell information. Ett arbete som, på grund av semesterperioden, beräknas vara avklarat i början av september.

Det är de anställda inom anläggningarna på Orrholmen i Karlstad som berörs. Värmlandschark, Konsum Värmland Bageri eller någon av butikerna omfattas däremot inte av uppsägningarna.

 • Vi har haft en lång och omfattande process med de fackliga parterna, säger Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson. Inom administrationen har vi samtliga, med undantag av VD, fått söka om våra tjänster, genomgått tester och intervjuer samtidigt som referenser har tagits.
 • Nu är det viktigt att vi lämnar information på ett så schyst sätt som möjligt och det är med personliga besked till samtliga som sökt någon av tjänsterna. På grund av semestertider drar detta ut på tiden, men vi kan inte se förhandlingarna för avslutade innan alla berörda har fått en enskild information.

Tjänstemän och kollektivanställda
Det handlar om både tjänstemän och kollektivanställda som succesivt kommer att få besked under sommaren.  Ingen blir dock formellt uppsagd förrän under september. Samtliga av de som till sist drabbas kommer att få tillgång till ett omställningsprogram som Konsum Värmland erbjuder i samarbete med omställningsföretaget Antenn. Därutöver kommer även Trygghetsrådet, Arbetsförmedlingen och Trygghetsfonden att involveras.

 • När det gäller uppsägningsförfarandet, oavsett om det handlar om tjänstemän eller kollektivanställda, är det gällande avtal som ligger till grund. Däremot kommer vi att göra allt för att hjälpa våra duktiga medarbetare att få en så ljus framtid som möjligt. Det kan till exempel handla om att erbjuda egna jobbcoacher, ges möjlighet att prova andra jobb eller söka och genomföra utbildningar, avslutar Klas Olsson.

Idag sysselsätts cirka 340 personer på anläggningarna på Orrholmen och totalt inom Konsum Värmland sysselsätts 1 312 årsanställda.

För ytterligare fakta; se gärna tidigare pressmeddelanden;https://konsumvarmland.se/pressmeddelanden/enligt-styrelsens-strategi-for-2015-positivt-resultat-for-konsum-varmland/ eller; https://konsumvarmland.se/pressmeddelanden/160-personer-varslas-om-uppsagning-konsum-varmland-effektiviserar-administrationen-samt-lager-och-logistikfunktionen-i-karlstad/

För ytterligare information; Kontakta Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02. Facklig kontaktperson är Henrik Jonsson, Handels kollektiv Lager, tfn; 070-508 05 06

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer