Konsum Värmland bygger nytt i Kristinehamn för 75 Mkr!

– Beslutet att bygga en helt ny stormarknad i Kristinehamn är en storsatsning av föreningen. Totalt beräknas den totala investeringsnivån uppgå till hela 75 miljoner kronor, säger Konsum Värmlands VD Leif Olsson.

Efter ett omfattande planerings- och utredningsarbete fattade i fredags Konsum Värmlands förvaltningsråd det slutliga beslutet att bygga en ny stormarknad i Kristinehamn till en total kostnad av 75 Mkr. Den nya stormarknaden med en totalyta på 7 100 kvm kommer att placeras vid kvarteret Tapiren. Förutom livsmedel kommer även en satsning på nya branscher att fylla de nya butiksytorna.

–         Exakt vilka branscher det handlar om är i skrivande stund inte helt fastställt. Men vi har en inriktning att satsa på områden som tillför orten mervärden som går under begreppet sällanköpsvaror.  Det kan handla om multimedia, skor, färg och vissa delar av konfektion. Detta ökar Kristinehamns totala attraktionskraft då utpendlingen inom dessa områden ligger på hela 38 procent. Vår satsning i Kristinehamn är alltså nödvändig för handeln i kommunen. Inte minst med tanke på Karlstad kommuns planer att tillåta detaljhandel på Välsviken i Karlstad. Något som annars skulle ökat utpendlingen från Kristinehamn ytterligare.

Inriktning på mat

Kunder i Kristinehamn kommer att uppleva nya dofter, smaker och färger. Allt med inriktning på en ökad matglädje och att sprida matkunskapen ytterligare.

–         Undersökningar visar att allt färre yngre konsumenter tar sig tid att laga mat och äta tillsammans. Därför kommer vi att satsa mycket på att skapa en modern och tilltalande livsmedelsavdelning.

Bland annat kommer den nya butiken att utrustas med en stor välsorterad delikatessavdelning och ett café med möjligheter att äta sin lunch vid butiken. Vidare kommer det skapas utrymmen där det kommer att finnas möjlighet att, direkt på plats, få tips på spännande maträtter och inte minst att kunna smaka på maten.

Tillgängligheten – ett konkurrensvapen

Ett viktigt konkurrensmedel för den nya butiken är tillgängligheten. Det ska vara lätt för boende och förbipasserande att hitta butiken. 350 fria parkeringsplatser borgar också för att det ska vara enkelt, snabbt och rationellt att göra sina inköp. Vidare utreds det också om kraftigt utökade öppettider.

–         Närheten till centrum ser vi också som en plusfaktor för butiken och för handeln. Dagens konsument kräver tillgänglighet och valfrihet. Det kan vi erbjuda med vår nya butik.

Byggstart redan i höst

Uppdraget att bygga den nya stormarknaden har gått till PEAB byggnads AB. Arbetet startas upp omgående med mark- och grundarbeten och den nya stormarknaden beräknas vara klar för öppning under sommaren 2002. Byggnadsarbetet beräknas sysselsätta cirka 50 personer.

–         Handel föder handel. Det är därför vår övertygelse att storsatsningen i Kristinehamn kommer att gynna den totala handeln i området. Det finns många utredningar som styrker det påståendet.

Värmländsk framtidstro

Konsum Värmland är idag det enda detaljhandelsföretag som har en grossiströrelse och där styrelsen har sitt säte i Karlstad. Då Värmland tappar både innevånare och arbetstillfällen begränsas marknaden år efter år.

–         Befolkningsminskningen är vårt största hot. Av den anledningen måste vi hela tiden utveckla och förnya oss inom alla områden och på alla orter i länet.

–          Vi tror på en framtid för hela Värmland. Under den närmaste framtiden räknar vi med att investera för cirka 200 Mkr ytterligare. Förutom projektet i Kristinehamn planerar vi stora investeringar i Charlottenberg, Grums, Årjäng, Vålberg, Filipstad Sysslebäck och inte minst Bergviksområdet i Karlstad, avslutar Leif Olsson

–          Vi tror på en framtid för hela Värmland. Under den närmaste framtiden räknar vi med att investera för cirka 200 Mkr ytterligare. Förutom projektet i Kristinehamn planerar vi stora investeringar i Charlottenberg, Grums, Årjäng, Vålberg, Filipstad Sysslebäck och inte minst Bergviksområdet i Karlstad, avslutar Leif Olsson

Fakta nya Konsum Stormarknad Kristinehamn

Totalyta;     7 100 kvm
Tomtyta;     25 000 kvm
Antal parkeringsplatser;   350
Läge;          Vid kvarteret Tapiren intill Albinvägen och Västra Ringvägen Byggföretag;                                   PEAB Byggnads AB

För ytterligare information kontakta; VD Leif Olsson telefon 054-220100 eller informationschef Klas Olsson 054-220102 eller 070-6017152. E-post; info@konsumvarmland.se

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more