Konsum Värmland består när Coop blir kooperationens nya varumärke

KF driver nu ett omfattande arbete för att lansera namnet Coop som huvudvarumärke.

Förutom att KFs detaljhandel samlas i två koncept lanseras namnet via två nya områden; Coop Bank och Coop Hälsa. Det nya varumärket lanseras via rikstäckande reklamkampanjer som även märks i Värmland. Som en följd av att det nya varumärket införs försvinner den gamla KF-symbolen (”oändlighetssymbolen” eller ”den liggande åttan”).

– Det är ett omfattande förändringsarbete KF befinner sig i. Vi ställer oss positiva till att landets kooperation renodlar och förstärker sin position. Det står redan klart att vi i Konsum Värmland ska följa upp delar av satsningen. Jag tänker då främst på Coop Bank som kommer att kopplas till medlemskortet och Coop Hälsa som har mycket substans i sig som direkt kan kopplas samman med mat, säger VD Leif Olsson.

coop

 

Namnbyte i Värmland ?
Den 27 september skyltas KFs 43 stormarknader om till Coop Forum. I nästa steg ska cirka 400 Gröna Konsum butiker ställas om till Coop Konsum. De direkta kostnaderna för omprofileringen beräknas till 100 miljoner kronor och ska vara helt färdigställda under 2002-2003.

– I dagsläget är det inte aktuellt att byta namn på någon av Konsum Värmlands enheter. Först ska vi göra en grundlig bedömning på marknadsvärde, möjligheter till lokal anpassning och granska vilka villkor som gäller in i minsta detalj. Oavsett vilket namn man väljer på sina butiker är ändå innehållet och utformningen det viktigaste.

Coop i Värmland
Även om det i dagsläget inte är aktuellt med namnbyte på någon av våra butiker  kommer namnet Coop att figurera i olika sammanhang. Redan i höst påbörjas förberedelserna med att byta ut samtliga MedMera kort. De kommer att få ett nytt utseende och heta ”Coop MedMera”. Även Coop Hälsa kommer att ha olika aktiviteter i länet. Den 10 november planeras hälsoundersökningar vid Obs! Bergvik och i början på nästa år kommer en riksomfattande kampanj att genomföras som bl a innefattar propaganda för så kallad stavgång.

– Vi kommer alltså att följa upp vissa rikstäckande kampanjer inom Coop lanseringen. Konsum Värmland kommer dock inte att ingå i det nybildade bolaget Coop Norden. Vi ska fortsätta att verka som en egen förening som ägs, drivs och styrs av värmlänningar. Styrelsen är mycket tydlig på den punkten, avslutar Leif Olsson.

– – –

För ytterligare information kontakta; VD Leif Olsson telefon 054 – 220100 eller informationschef Klas Olsson 054 – 220102

E-post; info@konsumvarmland.se

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more