Konsum Värmland är huvudleverantör; Svensk och Värmländsk mat får ytterligare ett skyltfönster när Björk Side Store öppnar i Milano idag!

Konsum Värmland är huvudleverantör; Svensk och Värmländsk mat får ytterligare ett skyltfönster när Björk Side Store öppnar i Milano idag!

I dag torsdag öppnar Björk Swedish Brasserie, som sedan tidigare har Konsum Värmland som grossist, sin andra butik i Aosta i Italien. Det innebär att den svenska och värmländska maten fått ytterligare ett skyltfönster i Italien.

Inför öppnandet av Björks första butik i Aosta 2012 gjordes omfattande förberedelser. Projektet utvecklades bland annat med kunskap från Grythyttans akademi, Husmansbord och leveranser från Konsum Värmlands grossistverksamhet med tillhörande svenska och lokala produkter. Idag är Konsum Värmland huvudleverantör av mat både till restaurangen och butikerna i Italien.

På plats i Italien
Tomas Sjölander är försäljningschef för Konsum Värmlands grossistverksamhet och finns på plats i Italien i samband med dagens invigning av den nya butiken, Björk Side Store.

– Det ska bli spännande att se resultatet av det arbete vi lagt ned, säger Tomas. Den närhet vi har till producenter och slutkund skapar en enormt hög servicefunktion och bredden i vårt sortiment innebär att vi snabbt kan ta fram nya produkter till våra exportkunder.

Möjligheter för lokal livsmedelsproduktion
Inom Konsum Värmland vill man gå vidare genom att bjuda in ännu fler lokala leverantörer på exportresan. Något som bland annat kommer att göras i samarbete med Husmansbord, och med livsmedelsklustret Nordic Innovation Food Arena (NIFA).

– Det här ser vi verkligen som en språngbräda för oss inom den Värmländska livsmedelsnäringen att nå ut i världen. I dag har vi kunder från Italien och Storbritannien och den mediala uppmärksamheten har gett genomslag. Vi har fått förfrågningar från ännu fler utlandskunder, avslutar Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

Fakta NIFA
Nordic Innovation Food Arena (NIFA) är en ekonomisk förening där bl. a Löfbergs, Torfolks Gård, Värmlands Chark och Hushållningssällskapet ingår som medlemmar. Det övergripande syftet är att samordna och uppmuntra livsmedelsproducenter att växa på marknaden, för att på så sätt skapa tillväxt i regionen.

Fakta Husmansbord
Husmansbord, med bas i Grythyttan, arrangerar årligen events där bönder och livsmedelstillverkare, stora som små, från hela landet erbjuds att få sina produkter värderade av en expertpanel. De producenter som får diplom erbjuds möjligheten att få sina produkter presenterade för sina samarbetspartners internationellt.

För ytterligare fakta, se gärna; www.konsumvarmland.se, www.bjork.it eller www.husmansbord.se, eller Matlandets blogg; https://matlandet.se/365/svensk-mat-far-ytterligare-ett-skyltfonster-nar-bjork-side-store-oppnar-i-milano/

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102.