Konsum City i Karlstad byggs om till Coop

Efter årets ombyggnader på orter såsom Grums, Kristinehamn, Hagfors, Molkom, Forshaga, Torsby, Lesjöfors, Sunnemo och Svanskog fortsätter Coop Värmland med ombyggnadsvågen av sina butiker. Nu är turen kommen till Karlstad där Konsum City påbörjat en rejäl inre omställning för att benämnas som Coop – kort och gott.

Vårt läge i centrala Karlstad innebär att vi har drygt 2 500 kundbesök varje dag. Ombyggnaden som nu har inletts kommer ge oss betydligt bättre förutsättningar att ta hand om alla dessa gäster på ett ännu bättre sätt, säger Tomas Röhr som är butikschef.

Fokus på färskvaror och färdigmat

Det är en rejäl omställning som har påbörjats. Butiken kommer att utrustas med en helt ny delikatessavdelning som även innehåller färsk fisk, samtidigt som en hela köks- och restaurangavdelningen kommer att bytas ut. Parallellt med detta kommer butiken att få ny frysutrustning kombinerat med inre omställning och en helt ny miljö.

Vi kommer dessutom att fortsätta och vidareutveckla vår tydliga profil, en matbutik som kan erbjuda det lilla extra i salladsbaren, avdelningarna för färdigmat, fair-trade, ekologiskt, lokalproducerat, bake-off och inte minst frukt- och grönt.

Hela ombyggnaden beräknas vara klar i slutet av september då man kommer att fira butiken med en festlig nypremiär.

Vi kommer att ha öppet precis som vanligt under hela ombyggnadsperioden och vi ser verkligen fram mot vår nya butik, menar Tomas Röhr.

Våra tidigare satsningar runt om i Värmland till de nya butiksformaten har verkligen varit lyckosamma, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Och nu är turen kommen till Karlstad, där vi förutom i city inom kort nyöppnar vår butik på Herrhagen och det känns jättebra, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta,  se gärna:
www.coopvarmland.se

För ytterligare information: Kontakta butikschef Tomas Röhr, tfn; 010-410 91 86, Coop Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Coop öppnar ny butik på Flygaregatan i Halmstad

  Coop öppnar ny butik på Flygaregatan i Halmstad

  Coop Butiker & Stormarknader öppnar på torsdag den 18 februari en helt ny butik i Halmstad. Butiken Coop Flygaregatan får ett toppläge vid den nya stadsdelen Västra Förstaden i Hal...
  Läs mer
 • Coop Butiker & Stormarknader pilottestar externa Hämtaskåp

  Coop Butiker & Stormarknader (CBS), som driver drygt 320 butiker i Sverige, inleder nu ett pilotprojekt kring externa Hämtaskåp i Upplands Väsby. Piloten genomförs i samarbete med OKQ8 på deras servicestation vid Glädjens trafikplats norr om Stockholm. Uppstart sker i november.
  Läs mer