Kock-Mia är Coop Värmlands hållbarhetsinspiratörMia”Kock-Mia”Magnusson blir Coop Värmlands hållbarhetsinspiratör. (Foto; Coop Värmland, fri användning)

Kock-Mia är Coop Värmlands hållbarhetsinspiratör

Vid en föreläsning för ett 50-tal speciellt inbjudna på Karlstad CCC introducerade Mia Magnusson sig själv som Coop Värmlands hållbarhetsinspiratör. Kock-Mia, som hon oftast kallas, arbetar till vardags som butikskock på Stora Coop Palmviken i Arvika. Hon brinner för att dela med sig av tips och råd om hur man räddar mat som annars skulle kastas i soptunnan.

Efter utbildning på Folkuniversitetet i Norrköping är Mia en av landets få utbildade ekologiska kockar. Hon har under de senaste åren jobbat som butikskock på Stora Coop Palmviken i Arvika där hon kontinuerligt och utan pekpinnar gett tips och råd om hur man kan ta hand om mat som närmar sig sitt bäst-före-datum. Och nu kommer hon att synas över hela Värmland i egenskap av Coop Värmlands egen hållbarhetsinspiratör.

Jag är inte så mycket för titlar eller att stå i rampljuset egentligen. Men då jag älskar mitt arbete och brinner för att inspirera kunder hur man kan vara med att bidra till en grönare och mer ekologisk värld ska detta bli jättespännande, säger Kock-Mia.

Konsumentupplysning utan pekpinnar
Under föreläsningen berättade Mia bland annat hur man som konsument kan vara med att bidra till en mer hållbar värld samtidigt som man kan spara pengar. Mycket handlar om att lukta, smaka och känna på maten innan man kastar. Bäst före betyder inte att maten är oätlig dagen efter.

Köp en lövbiff för halva priset och woka den, eller gör rullader med mozarella av den. Det är egentligen bara fantasin som begränsar och här hoppas jag kunna vara med och bidra. Mat är kärlek och kärlek ska man vara rädd om.

Kock-Mias hållbara tips kommer att synas på Coop Värmlands hemsida, Facebook, Instagram, Youtube och i Coop butiker runt om i Värmland.

Hållbarhet är en viktig och prioriterad fråga för Coop Värmland och ju fler vi är som tänker till kring mat och hållbarhet, desto större skillnad kan vi göra tillsammans. Dessutom är konsumentupplysning ett av kooperationens grundläggande uppdrag som vi nu får möjlighet att konkretisera med hjälp av Kock-Mia, avslutar Coop Värmlands VD Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta; coopvarmland.se/kock-mia

För ytterligare information, kontakta Mia ”Kock-Mia” Magnusson tfn; 073 807 61 06, Coop Värmlands VD Tomas Sjölander tfn; 010-410 81 79 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02