Knut Faremo ny ordförande i Coop Inköp och Logistik AB

Pressmeddelande 2008-04-24

Knut Faremo blir ny styrelseordförande i Cilab, Coop Inköp och Logistik AB. Knut Faremo, är en av grundarna och tidigare koncerndirektör i NorgesGruppen. Han ersätter Coop Sveriges vd Karl Wistrand på posten.

– Vi är mycket glada över att få Knut Faremo som ordförande i Cilab. Han har mycket stor erfarenhet av inköpsarbete för dagligvaruhandeln och kommer att vara en viktig kraft när vi nu ökar tempot för att förbättrar vårt inköpsarbete för hela den svenska dagligvarukooperationen, säger Coop Sveriges vd Karl Wistrand.

Cilab är ett dotterbolag till Coop Sverige och DDF AB, samarbetsorgan för de största detaljhandelsdrivande konsumentföreningarna. Cilab ansvarar för varuförsörjningen till den svenska dagligvarukooperationen, i samarbete med det gemensamma nordiska inköpsbolaget Coop Trading.

Knut Faremo är en av grundarna till NorgesGruppen, den ledande detaljhandelskedjan i Norge med drygt 40 miljarder kronor i omsättning. Han sitter också i Coop Sveriges styrelse.

– Jag ser fram emot att bidra till ett tätt samarbete med våra leverantörer för att stärka konkurrenskraften för Coops butiker och stormarknader i hela landet, säger Knut Faremo.

Även i övrigt sker förändringar i Cilabs styrelse som får följande utseende: Knut Faremo, ordförande, Karl Wistrand (vd Coop Sverige) Jonny Olsson (Chef Coop Supermarket) Margareta Hansson (vd Konsum Nord), Steve Fredriksson (vd Konsum Värmland), Ketil Thorsen (vd Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg), Urban Dahlgren (arbetstagarrepresentant) och Per Ribacke (arbetstagarrepresentant).

Vd för Cilab är Jörgen Månsson.

Ytterligare upplysningar Karl Wistrand, vd Coop Sverige, 08-743 13 85 Coops pressjour tel 08-743 23 33

 • CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  Svenska folket och juryn har sagt sitt och det står klart att CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor. CleanSea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.
  Läs mer
 • Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal som byggs i Eskilstuna har tilldelats en delad förstaplats i utmärkelsen Årets Logistiketablering. Coops lager imponerade på juryn genom sin stora satsning på tågbunden dagligvarulogistik och att terminalen kommer bli högt automatiserad. Priset delas ut idag vid Logistik- och transportmässan. 
  Läs mer