Knut Faremo ny ordförande i Coop Inköp och Logistik AB

Pressmeddelande 2008-04-24

Knut Faremo blir ny styrelseordförande i Cilab, Coop Inköp och Logistik AB. Knut Faremo, är en av grundarna och tidigare koncerndirektör i NorgesGruppen. Han ersätter Coop Sveriges vd Karl Wistrand på posten.

– Vi är mycket glada över att få Knut Faremo som ordförande i Cilab. Han har mycket stor erfarenhet av inköpsarbete för dagligvaruhandeln och kommer att vara en viktig kraft när vi nu ökar tempot för att förbättrar vårt inköpsarbete för hela den svenska dagligvarukooperationen, säger Coop Sveriges vd Karl Wistrand.

Cilab är ett dotterbolag till Coop Sverige och DDF AB, samarbetsorgan för de största detaljhandelsdrivande konsumentföreningarna. Cilab ansvarar för varuförsörjningen till den svenska dagligvarukooperationen, i samarbete med det gemensamma nordiska inköpsbolaget Coop Trading.

Knut Faremo är en av grundarna till NorgesGruppen, den ledande detaljhandelskedjan i Norge med drygt 40 miljarder kronor i omsättning. Han sitter också i Coop Sveriges styrelse.

– Jag ser fram emot att bidra till ett tätt samarbete med våra leverantörer för att stärka konkurrenskraften för Coops butiker och stormarknader i hela landet, säger Knut Faremo.

Även i övrigt sker förändringar i Cilabs styrelse som får följande utseende: Knut Faremo, ordförande, Karl Wistrand (vd Coop Sverige) Jonny Olsson (Chef Coop Supermarket) Margareta Hansson (vd Konsum Nord), Steve Fredriksson (vd Konsum Värmland), Ketil Thorsen (vd Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg), Urban Dahlgren (arbetstagarrepresentant) och Per Ribacke (arbetstagarrepresentant).

Vd för Cilab är Jörgen Månsson.

Ytterligare upplysningar Karl Wistrand, vd Coop Sverige, 08-743 13 85 Coops pressjour tel 08-743 23 33

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer