Klart för Coop Tomtebo

Klart för Coop Tomtebo

Detaljplanen har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Coop Nord kan förvärva mark och påbörja bygget av en ny Coop-butik på Carlslid/Tomtebo i Umeå.

– ”Vi har väntat tålmodigt och nu är det äntligen dags att få ge medlemmarna deras nya butik. Vi har stått länge i startblocken och nu är vi mer än redo för byggstart”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Detaljplanen var steg ett, nu följer markförvärv och därefter kan entreprenaden påbörjas. När butiken är färdigställd kommer den att ha en säljyta på 1700 m2.

– ”Det är ett omfattande projekt som omfattar avverkning, markentreprenad och byggentreprenad”, säger Thomas Johansson. ”Vi räknar med en byggtid på ett år om allt går vägen.”

Under 2017 ökar Coop Nord sitt butiksbestånd med flera butiker i Umeå: Coop Röbäck, Online och Mariehem i Umeå, som öppnar i december.

-”Vi är en del av det växande Umeå och vill mer”, säger Thomas Johansson. ”Vi vill vara en grön kraft i Norrland.”

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer