Klart för Coop Tomtebo

Klart för Coop Tomtebo

Detaljplanen har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Coop Nord kan förvärva mark och påbörja bygget av en ny Coop-butik på Carlslid/Tomtebo i Umeå.

– ”Vi har väntat tålmodigt och nu är det äntligen dags att få ge medlemmarna deras nya butik. Vi har stått länge i startblocken och nu är vi mer än redo för byggstart”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Detaljplanen var steg ett, nu följer markförvärv och därefter kan entreprenaden påbörjas. När butiken är färdigställd kommer den att ha en säljyta på 1700 m2.

– ”Det är ett omfattande projekt som omfattar avverkning, markentreprenad och byggentreprenad”, säger Thomas Johansson. ”Vi räknar med en byggtid på ett år om allt går vägen.”

Under 2017 ökar Coop Nord sitt butiksbestånd med flera butiker i Umeå: Coop Röbäck, Online och Mariehem i Umeå, som öppnar i december.

-”Vi är en del av det växande Umeå och vill mer”, säger Thomas Johansson. ”Vi vill vara en grön kraft i Norrland.”

 • Ola Andersson ska vässa Stora Coop på CBS

  Ola Andersson ska vässa Stora Coop på CBS

  Coop Butiker & Stormarknader knyter till sig Ola Andersson som får uppdraget att utveckla Stora Coops erbjudande inom pris, sortiment och butiksupplevelse. Tidigare i höstas beslutade C...
  Läs mer
 • Coop Värmlands hållbaraste medlem bor i Torsby

  Coop Värmlands hållbaraste medlem bor i Torsby

  Brynja Gudmundsdottir med familj fick på tisdagskvällen ta emot ett diplom och en kasse med hållbara varor av Coop Torsbys butikschef Hans-Olof Mårtensson och Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Anledningen till överlämnandet är att Brynja, Erik, Simon och Sara handlar så mycket hållbara varor att familjen utsetts till Coop Värmlands hållbaraste medlemmar.
  Läs mer