Kf Göta stänger Coop Extra butiken i Nybro

Kf Götas styrelse har tagit ett inriktningsbeslut om att avveckla Coop Extra i Nybro. Butiken finns på en hårt konkurrensutsatt marknad och har gått med förlust under ett antal år.

– Det är alltid ett misslyckande och mycket tråkigt att behöva stänga en butik. I det här fallet ser vi ingen möjlighet att vända på resultatet och gör därför bedömningen att en avveckling är nödvändig. Personalen har gjort ett mycket gott arbete men övriga förutsättningar är tyvärr inte på plats, säger Kf Götas VD Tord Rosenlund.

MBL förhandlingar är genomförda och Kf Götas medlemmar har bjudits in till ett informationsmöte den 23 oktober inför styrelsens definitiva beslut. Beräknad sista försäljningsdag är den 27 november 2014.

Om Kf Götas styrelse tar definitivt beslut om avvecklingen kommer butiksverksamheten att överlåtas till Willys AB.

För ytterligare information kontakta
VD Tord Rosenlund, tel 0470-315 21, tord.rosenlund@kfgota.se
Styrelseordförande Håkan Smith, tel 070- 579 54 11, hakan.smith@kfgota.se

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer