Kf Göta köper Coop Forum i Kalmar och Coop Forum i Jönköping

Kf Göta köper Coop Forum i Kalmar och Jönköping av Coop Sverige AB som fram tills idag äger och driver de båda stormarknaderna. Överlåtelsen sker idag den 1 juni 2015.

Genom förvärvet, som är godkänt av Konkurrensverket, kommer Kf Göta att driva de kooperativa stormarknaderna som ligger inom Kf Götas verksamhetsområde. Kf Göta övertar befintliga avtal gentemot butiksmedarbetare, hyresvärdar och leverantörer.

– Vi välkomnar alla duktiga medarbetare i Coop Forum Kalmar och Jönköping till Kf Göta säger Tord Rosenlund, vd på Kf Göta. Initialt tar vi över verksamheten precis som den är idag men vi kommer se över hur stormarknaderna kan utvecklas för att bli ännu starkare på sina respektive marknader fortsätter Tord Rosenlund.

För ytterligare information kontakta
VD Tord Rosenlund, 0470-315 21, tord.rosenlund@kfgota.se
Områdeschef Dennis Andersson 0470-315 22, dennis.andersson@kfgota.se
Områdeschef Maria Johnsson 0470-315 23, maria.johnsson@kfgota.se

 • Nypremiär för nya Coop Koppom

  Nypremiär för nya Coop Koppom

  Coop Värmland fortsätter sin ombyggnadsturné med nypremiärer för de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Koppom, en ort belägen mellan Arvika och norska gränsen att få en n...
  Läs mer
 • Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord tar ännu ett steg för minskat matsvinn genom ett samarbetsavtal med Foodtech-företaget Deligate. Med en app som stöd kan butikerna enklare hantera datum på varorna och minska mängden som kastas.
  Läs mer