Kf Göta koncentrerar sin verksamhet i centrala Kalmar till en butik

Kf Göta bedriver i dag verksamhet i 2 dagligvarubutiker, Baronens Köpcenter samt på Södra Långgatan i centrala Kalmar. Med anledning av ett ansträngt ekonomiskt läge ser föreningen över sin totala verksamhet och har därmed starkt fokus på konsolidering.

-Föreningens styrelse fattade i förra veckan beslut att inleda MBL-förhandlingar om att koncentrera verksamheten i centrala Kalmar till butiken i Baronens köpcenter och därmed avveckla butiken på Södra Långgatan säger Jerry Svennerlind, Vd för Kf Göta.

Butiken på Södra Långgatan öppnade 2013 som en övergångslösning mellan det gamla läget i centrum i ”Kvasten-huset”, och den för 2 år sedan nya butiken i Baronens Köpcenter. Under de senaste två åren har butikerna drivits parallellt men i och med att hyreskontraktet för Södra Långgatan går ut, kommer föreningen inte att förlänga det utan koncentrerar istället verksamheten till en butik i Baronens Köpcenter.

-Vi beräknar stänga butiken sista maj och återställa lokalen för att sedan lämna tillbaka den till fastighetsägaren avslutar Jerry Svennerlind.

För ytterligare information:
Jerry Svennerlind, Vd tel 070-275 42 84
Håkan Smith, Styrelseordförande tel 070-579 54 11

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer