Kf Göta koncentrerar sin verksamhet i centrala Kalmar till en butik

Kf Göta bedriver i dag verksamhet i 2 dagligvarubutiker, Baronens Köpcenter samt på Södra Långgatan i centrala Kalmar. Med anledning av ett ansträngt ekonomiskt läge ser föreningen över sin totala verksamhet och har därmed starkt fokus på konsolidering.

-Föreningens styrelse fattade i förra veckan beslut att inleda MBL-förhandlingar om att koncentrera verksamheten i centrala Kalmar till butiken i Baronens köpcenter och därmed avveckla butiken på Södra Långgatan säger Jerry Svennerlind, Vd för Kf Göta.

Butiken på Södra Långgatan öppnade 2013 som en övergångslösning mellan det gamla läget i centrum i ”Kvasten-huset”, och den för 2 år sedan nya butiken i Baronens Köpcenter. Under de senaste två åren har butikerna drivits parallellt men i och med att hyreskontraktet för Södra Långgatan går ut, kommer föreningen inte att förlänga det utan koncentrerar istället verksamheten till en butik i Baronens Köpcenter.

-Vi beräknar stänga butiken sista maj och återställa lokalen för att sedan lämna tillbaka den till fastighetsägaren avslutar Jerry Svennerlind.

För ytterligare information:
Jerry Svennerlind, Vd tel 070-275 42 84
Håkan Smith, Styrelseordförande tel 070-579 54 11

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer