Karin Högbergs ”Moussetårta Tricolor” tog hem segern i Coops tårttävling

Vem bakar Sveriges bästa tårta? Nu har vi svaret: Karin Högberg, universitetslärare, bloggare och bakfantast i Mollösund på Orust tog igår hem segern i Coops stora tårttävling ”Tårta vs Tårta”. Hennes Moussetårta Tricolor med tre sorters mousse på en choklad- och hasselnötsbotten lovordades för både smak och utseende av den namnkunniga juryn med bland annat mästerkonditorn Jan Hedh och mode­skaparen Lars Wallin.

I tävlingen har svenska folket skickat in recept och bilder på sina bästa tårtor. Totalt skickades hela 463 bidrag in från hela landet. Se www.tartavstarta.se I gårdagens final ställdes nio av svenska folkets tårtor mot sju tårtor från Sveriges mest entusiastiska bakbloggare.

Karin Högberg, som bloggar på trattoria.nu tog alltså hem guldet och vann en exklusiv tårtkurs hos konditorn Magnus Johansson och en övernattning på Grand Hôtel i Stockholm. På andra plats kom Jonas Ovredsson från Billeberga i Skåne med sin tårta ”Trippel Tryffel”, och bronset gick till Amanda Kronberg från Hägersten med tårtan ”Pigg Sommardröm”.

Jury bedömde finaltårtorna utifrån smak, utseende och originalitet. Karins tårta bestod av vit choklad- och limemousse, svartvinbärsmousse och chokladmousse på en tårtbotten av choklad och hasselnötter.

– Mixen av söt vit choklad, syrliga svarta vinbär och fyllig mörk choklad var en vinnande kombination. Dessutom var konsistensen på mousserna perfekt och browniebotten en glad överraskning. Det här är en tårta jag gärna äter igen säger juryns ordförande Sara Begner, provkökschef och matinspiratör på Coop.

– Jag är jätteglad och fortfarande lite chockad över att jag vann. Det har varit en otroligt rolig tävling. Jag satsade på en typ av tårta jag gjort tidigare, men utvecklade den bland annat med svartvinbärsmousse som jag tycker ger en härlig lite syrlig brytning, säger Karin Högberg.

Juryn

Jan Hedh – mästerkonditor med många utmärkelser och tunga internationella juryuppdrag på meritlistan. Josefine Baummann – vinnare av Årets Konditor 2011. Magnus Johansson – välkänd stjärnkonditor med många prestigefyllda uppdrag, bla Nobeldesserten. Lars Wallin – Sveriges främste couturedesigner. Sara Begner – Coops provkökschef och matinspiratör .

Kontaktuppgifter

Guldmedaljör Karin Högberg, Mollösund, Orust, 070-34 77 75

Silvermedaljör Jonas Ovredsson, Billeberga, 073-156 23 10

Bronsmedaljör Amanda Kronberg, Hägersten, 073-507 64 19

Ytterligare frågor, bilder och recept: Kontakta Kristofer Myrevik, 070-246 61 97, kristofer.myrevik@coop.se

Se även http://www.coop.se/vinnartartor

samt www.tartavstarta.se

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer