Jim Törnroth ny chef för vardagshandel på Coop Butiker & Stormarknader

Nu under augusti och september ställs de sista Nettobutikerna om till Coop. Det innebär att Coop Butiker & Stormarknader (CBS) kommer att ha 250 butiker inriktade på vardagshandel. Ny chef blir Jim Törnroth, i dag chefsjurist och etableringsansvarig. I samband med att Nettos verksamhet avvecklas senare i höst kommer Patrik Levin att lämna bolaget för att bli ny vd för Gekås i Ullared.

Det är tråkigt att Patrik lämnar oss efter det stora jobb som gjorts när han lett den historiska omställningen från Netto till Coop, där 150 butiker ställts om inom loppet av ett år. Samtidigt är det ett styrkebesked att ett av Sveriges mest framgångsrika handelsföretag, Gekås, väljer att rekrytera sin nya vd från CBS och jag önskar Patrik all lycka till i sin nya roll, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader.

Under första halvåret 2020 har Coop Butiker & Stormarknader haft en stark försäljningsutveckling och för första gången sedan bolaget bildades tagit marknadsandelar. Nu inför hösten rustar bolaget för fortsatt ökad tillväxt med nya ledare. De 250 vardagshandelsbutikerna kommer från första september få Jim Törnroth som högsta chef.

Samtidigt förstärker CBS marknads- och försäljningsorganisationen. Helena Mattsson, tidigare chef för vardagshandel har utsetts till ny marknads- och försäljningschef. I det nya teamet som totalt omfattar 14 medarbetare kommer Ola Andersson att vara ansvarig för storhandel och Emma Jansson för vardagshandel. Felix Sallstedt blir ansvarig för marknads- och försäljningsanalys.

Vi tar nu nästa stora steg i vår affärsplan och gör det genom att bygga en ny generation ledare. Den nya marknads- och försäljningsorganisationen ska flytta fram vår position ytterligare inom pris, utöka vårt erbjudande inom food service och färdigmat, stärka hållbarhetsprofilen och utveckla vårt omni-erbjudande så vi alltid finns tillgängliga för våra medlemmar, säger Christian Wijkström.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 september. Patrik Levin kommer att slutföra avvecklingen av Nettos verksamhet i Sverige och är anställd till sista oktober. Inom CBS vardagshandel ingår 233 helägda butiker och 17 butiker som kommer att drivas gemensamt med konsumentföreningarna Coop Kristianstad Blekinge och Coop Oskarshamn.

För mer info kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13