Invigning av Stora Coop Storheden

Invigning av Stora Coop Storheden

Coop Norrbotten fortsätter att investera i sina butiker. Fredagen 24 november var det fest på Storheden när Coop Forum hade nyöppning efter sin omställning till Stora Coop.

-Detta är en viktig del i Coop Norrbottens stora investeringsprogram, där vi investerar drygt 200 miljoner kronor i våra butiker och stormarknader för att skapa butiksupplevelser i världsklass, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. En viktig ingrediens i omställningen är att kunderna ska känna igen sig, oavsett vilken Coopbutik man besöker. I konceptomställningen ingår också ett större fokus på Coops färskvaror och ekologiska sortiment. Coop vill också involvera barn i kundvarvet och därför möter barnen maskoten Django på många olika ställen i butiken.

– Det här känns jätteroligt! Vi har jobbat för att göra det enklare för kunderna att göra bra val i butiken. Exempel på det är att vår frukt- och gröntavdelning har fått ett jättelyft. Vi har breddat gångar och gjort en bättre butiksupplevelse för barnen också. Kunderna uppskattar verkligen förändringen vi har gjort, säger Peter Möller.

I omställningsarbetet ingår stora investeringar i miljövänliga lösningar. Under året har belysningen bytts ut i hela butiken till LED-lampor och på sikt kommer även alla kylar och frysar att bytas ut.

– Det är en mångmiljoninvestering som kommer att innebära en stor miljö- och pengabesparing, berättar butikschef Peter Möller.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Per Olofsson, regionchef Coop Norrbotten, 072-544 51 67
Peter Möller, butikschef Stora Coop Storheden, 070 – 544 51 65

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se

 

 • Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar på torsdag den 24 september en helt ny butik i Kävlinge. Butiken får ett centralt läge i den nya stadsdelen Stationsstaden. Matglädje kommer att stå i fokus i den drygt 2 000 kvm stora butiken när den har premiär.
  Läs mer