Invigning av Stora Coop Storheden

Invigning av Stora Coop Storheden

Coop Norrbotten fortsätter att investera i sina butiker. Fredagen 24 november var det fest på Storheden när Coop Forum hade nyöppning efter sin omställning till Stora Coop.

-Detta är en viktig del i Coop Norrbottens stora investeringsprogram, där vi investerar drygt 200 miljoner kronor i våra butiker och stormarknader för att skapa butiksupplevelser i världsklass, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. En viktig ingrediens i omställningen är att kunderna ska känna igen sig, oavsett vilken Coopbutik man besöker. I konceptomställningen ingår också ett större fokus på Coops färskvaror och ekologiska sortiment. Coop vill också involvera barn i kundvarvet och därför möter barnen maskoten Django på många olika ställen i butiken.

– Det här känns jätteroligt! Vi har jobbat för att göra det enklare för kunderna att göra bra val i butiken. Exempel på det är att vår frukt- och gröntavdelning har fått ett jättelyft. Vi har breddat gångar och gjort en bättre butiksupplevelse för barnen också. Kunderna uppskattar verkligen förändringen vi har gjort, säger Peter Möller.

I omställningsarbetet ingår stora investeringar i miljövänliga lösningar. Under året har belysningen bytts ut i hela butiken till LED-lampor och på sikt kommer även alla kylar och frysar att bytas ut.

– Det är en mångmiljoninvestering som kommer att innebära en stor miljö- och pengabesparing, berättar butikschef Peter Möller.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Per Olofsson, regionchef Coop Norrbotten, 072-544 51 67
Peter Möller, butikschef Stora Coop Storheden, 070 – 544 51 65

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se

 

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer