Invigning av nya Coop Lappgatan i Kiruna

Nästan på dagen ett år efter att butiken på Lappgatan brann ned är det nu dags för invigning av den nya butiken. Namnet på butiken blir Coop Lappgatan i enlighet med det nya konceptformatet (Stora Coop, Coop och Lilla Coop)

Den 28 april 2017 kl 11 är det nypremiär på Coop Lappgatan i Kiruna.

– Det känns roligt att kunna ”leverera” en ny, modern och fräsch butik till Kirunaborna, säger Vd Peter Fjällborg.

– Vi tror på marknaden i Kiruna och därför har vi varit angelägna att bygga upp butiken så snabbt som möjligt. Nu hoppas vi att Kirunaborna hittar tillbaka till butiken och fortsätter handla där, berättar Peter vidare

Butiken är helt ny vilket innebär bl.a. att förutom själva konceptuppdateringen (skyltar, färger, kundvarv m.m.) så har butiken infört möjligheten att köpa butiksbakat bröd genom ny bakugn. I ugnen bakar butikspersonalen flera gånger per dag. Butiken har även ett utökat färskvarusortiment. Det är lättare att hitta ekologiska, hållbara, lokala och rättvisa varor. För att spara energi har samtliga kylar och frysar lock och dörrar. Dessutom är butiken utrustad med LED belysning.

Kirunaborna har verkligen längtat efter att vi ska öppna säger Butikschef Maja Krutrök på Coop Lappgatan. Det märks genom alla frågor om butiken som jag har fått under det här året, berättar Maja vidare.

För att vi ska bli ännu mer tillgängliga så utökar vi våra öppettider till 07–23 alla dagar. Vi har också ännu fler parkeringsplatser som ligger närmare butiken än tidigare, avslutar Butikschef Maja Krutrök.

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, Vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Glenn Strandberg, Regionchef Coop Norrbotten, 070-560 44 90
Maja Krutrök, Butikschef Coop Lappgatan, 010-747 40 51

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 470 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se