Invigning av Coop TullportenChristian Roos, butikschef

Invigning av Coop Tullporten

 

I november fyller butiken i Tullporten i Härnösand ett år som Coop. Firandet startar redan idag, med invigning efter en totalrenovering. Totalt har Coop Nord investerat 8,5 miljoner i butiken. Även butikschefen är ny sedan sommaren, Christian Roos.

Butiken känns som ny, den är fräsch, grön och lätt att både arbeta och handla i, säger Christian Roos, butikschef på Coop Tullporten. Jag är extra stolt över färskvarorna, särskilt frukt och grönt men också vår nya mejeriavdelning.

Coop Nord förvärvade butiken i november 2017 och har sedan dess rustat upp den ut- och invändigt med nya kylar, frysar och mejeri. Frukt- och grönt har fått ta för sig i den nya butiken och tillverkningen av de populära lunchlådorna fortsätter.

Coop Tullporten är en fin närbutik med god service i området, säger Christian. Vi har fått en riktigt bra start som Coop och vi vill tacka alla som stöttat oss under ombyggnaden. Nu ska vi fira!

Butikschef Christian Roos har flyttat norrut från Västkusten och har erfarenhet från både små och stora Coop-butiker i Västernorrland. Närmast har han varit säljchef på Stora Coop Birsta. Utanför arbetet tränar han gärna thaiboxning eller kopplar av vid en sjö med fiskespö i handen.

Mat och matlagning är ett stort intresse, gärna fisk i alla dess former. Jag rekommenderar torskrygg med pepparrot och skirat smör, eller varför inte lite rökt makrill på en knäckemacka.

 

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 78 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län.  Coop Nord ägs av 288 000 medlemmar.