Invigning av Coop Teg

Invigning av Coop Teg

Idag klippte förskolan invigningsbandet på helrenoverade och utbyggda Coop Teg. Coop Nord har investerat 17 miljoner i butiken. Nya Coop Teg kännetecknas av hållbarhet och matglädje.

– ”Jag är otroligt stolt”, säger Christer Forsgren, butikschef Coop Teg. ”Det här har vi åstadkommit tillsammans, medarbetare och kunder. Det känns fantastiskt att vara i mål med ombyggnaden och i starten av vår nya butik.”

Ombyggnaden har pågått sedan årsskiftet. Butiken har byggts ut med nytt lager, beredning och personalutrymmen. Butiksdelen har blivit 100 kvadratmeter större och luftigare, med ny entré och snabbkassor. All ombyggnad har utförts under full drift.

– ”När det var som rörigast dök ändå våra trogna kunder upp och stöttade oss, säger Christer Forsgren. ”Det har varit spännande att se den nya gröna butiken växa fram.”

All inredning i butiken är utbytt, med energisnåla kylar och frysar samt LED-belysning. Den gröna färgen ska signalera matglädje, hållbarhet och ekologi. Färskvarorna får större utrymme i butiken än tidigare och från det nya beredningsrummet doftar det gott av butiksbakat bröd och grillat. Snabb lunch eller middag finns i salladsbaren.

– ”Coop Teg är först ut i Umeå med vårt nya butiksformat”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. ”Vi vill bli mer tydliga, och underlätta vardagen för våra medlemmar. Det har varit en lång resa, nu ser vi fram mot att öppna Umeås grönaste butik!”

  • Nytt lågprisbutikskoncept inom livsmedel till Lilla Edet

    Nytt lågprisbutikskoncept inom livsmedel till Lilla Edet

    I slutet av november får Lilla Edet sin första lågprisbutik när X:-tra öppnar portarna på Göteborgsvägen.
    Read more
  • Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Gotlandsföretag – en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024

    Mickelgårds Lantbruk från Stånga har blivit utvald som en av tre finalister till Änglamarkspriset 2024. Mickelgårds odlar bland annat Gotlandslinser, Belugalinser och Quinoa. Den lokala produktionen minskar importbehovet, ökar självförsörjningen och minskar transporterna. Övriga finalister är Föreningen Ätbart från Skövde och Helios Innovations från Halmstad. Vinnaren utses vid en prisceremoni den 27 november i Stockholm. Prissumman är 250 000 kronor. 
    Read more