Invigning av Coop Mariehem

Invigning av Coop Mariehem

Idag invigs en ny butik i Umeå, Coop Mariehem, en modern och fräsch närbutik med grön profil. Dörrarna öppnar mitt i julhandeln och det är en comeback som närboende har längtat efter.

Vi har haft besökare som knackat på dörren sen byggstart. Nu får vi äntligen välkomna dem in. Coop Mariehem är en personlig och kundnära butik med ett smart sortiment som passar de flesta, berättar Veronica Näslund, butikschef på Coop Mariehem.

Från tom lokal till Coop-butik har det tagit sex månader. Veronica och medarbetarna har varit på plats sedan oktober och byggt butiken från grunden.

Vi har fått ta alla steg tillsammans, det har skapat sammanhållning och alla har fått känna sig delaktiga”, säger Veronica. ”Det ger en speciell känsla för butiken, som jag tror att kunderna kommer att känna av.

Det var 15 år sedan Coop Nord drev butik på Mariehem, nu återuppstår butiken på nästan samma plats. Medlemmarna har kunnat följa projektet på Facebook och reaktionerna har varit mycket positiva.

Det finns behov av en närbutik på Mariehem. Vi har många medlemmar i Umeå som både vill kunna storhandla och ha god service med generösa öppettider nära sina bostäder. Här kan vi tillföra ett mervärde, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Se gärna: www.coopnord.se

Ytterligare information:
Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord, 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se

 • Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker

  Sedan tidigare har Coop Vardagshandel, som driver landets Nettobutiker, meddelat att butikerna pausas från den sista juni. Efter förhandlingar mellan Coop Värmland och Coop Butiker oc...
  Läs mer
 • Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Coop Butiker & Stormarknader är ett av de offensivaste företagen inom svensk handel när det gäller att etablera nya butiker. Med hjälp av smart geodata från Prospect Mapping kommer etableringsbesluten nu att gå ännu snabbare samtidigt som de befintliga butikerna kommer kunna skräddarsy sina erbjudanden utifrån varje lokal marknad.
  Läs mer