Investeringar möjliggör effektiviseringar Nio personer varslas vid Coop Forum Kristinehamn

Coop Forum Kristinehamn varslar nio medarbetare om uppsägning. Hur många som till sist kommer att beröras av varslet är ännu inte fastställt. Det kommer att avgöras vid de fackliga förhandlingarna som avslutas under hösten.

– De senaste årens ombyggnader och förändringar har gjort butiksarbetet mer rationellt, samtidigt som konkurrenssituationen har förändrats, utan att kommunen haft någon direkt tillväxt, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, som förklaring till varslet.

Fackliga förhandlingar
Av totalt 40 anställda är det nio personer som varslas. Hur många, och vilka som till sist kommer att beröras är ännu inte fastställt. Det kommer att avgöras av de fackliga förhandlingarna som påbörjas omedelbart, och som beräknas avslutas under hösten.

– Vi är medvetna om att ett varsel alltid skapar oro och osäkerhet för den anställda. Med tanke på konkurrenssituationen är det ändå viktigt att slå vakt om lönsamheten för att på sikt säkerställa Konsum Värmlands starka position i landskapet, avslutar Klas Olsson.

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef
Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02, eller Linda Pettersson, klubbordförande
för Handels i Kristinehamn, tfn; 073-841 98 88

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer