Investering på sju miljoner kronor; Konsum Värmland satsar på Skattkärr

Investering på sju miljoner kronor; Konsum Värmland satsar på Skattkärr

Inom några veckor inleder Konsum Värmland en total om- och tillbyggnad av Coop Konsum Skattkärr utanför Karlstad. Butiken kommer att bli större samtidigt som den genomgår en total inre och yttre omställning. Investeringen kommer att uppgå till drygt sju miljoner kronor.

 • Under många år har det funnits önskemål från både medlemmar och förtroendevalda om en större butik i Skattkärr, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Nu ser vi att samhället har förutsättningar att växa därför anser vi det som ekonomiskt försvarbart med en större investering.

Stärker positioner i östra Karlstad
Sedan tidigare har Konsum Värmland aviserat om etablering av en storbutik på handelsområdet Välsviken som bara ligger några kilometer från Skattkärr.

 • Vår butik i Skattkärr har inte påverkats negativt sedan Välsvikens etablering för några år sedan. Genom satsningen på Skattkärr och etableringen i Välsviken tror vi oss stärka våra positioner i östra Karlstad, menar Tomas Sjölander.

Ny fasad och ny inredning
Butiken kommer att få en delvis ny fasad och butiken byggs ut för att inrymma posthantering och returglasmottagning. Genom utbyggnaden kommer butiken att få en totalyta på 674 kvm mot tidigare 590. Inne i butiken kommer större delen av inredningen att bytas ut, snabbkassor sättas in och man satsar också på mer miljövänliga kylmöbler. Sammantaget innebär detta att man kan erbjuda ett bredare färskvarusortiment bl.a med butiksbakat bröd. Närheten till Värmlandschark och Konsum Värmland Bageri innebär också ett av marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor. Nu kommer det att råda en febril aktivitet under ombyggnaden som beräknas stå klar under våren. Personalen med affärschef Andreas Aksoy är förväntansfulla inför framtiden.

 • Det känns jättebra att snart kunna erbjuda våra medlemmar en ny och fräsch butik här i Skattkärr, säger Andreas Aksoy. Butiken kommer att vara öppen som vanligt under hela ombyggnadsperioden och nya som gamla kunder är välkomna att följa förändringen på plats, avslutar Andreas.

För ytterligare fakta; Se gärna www.konsumvarmland.se

För ytterligare information; kontakta affärschef Andreas Aksoy tfn; 054-86 00 30, VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010 – 410 81 02

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more