Investering på sju miljoner kronor. Konsum Värmland satsar på Skattkärr!

Investering på sju miljoner kronor. Konsum Värmland satsar på Skattkärr!

För andra veckan i rad har Konsum Värmlands VD klippt bandet för ytterligare en uppfräschad butik inom Konsum Värmland. Efter förra veckans nyinvigning i Storfors var turen kommen till nya Coop Skattkärr. Butiken har byggts ut samtidigt som den genomgått en total inre och yttre omställning. Investeringen i Skattkärr uppgick till cirka sju miljoner kronor.

 • Satsningarna i Skattkärr och i Storfors är en del i den strategi som styrelsen lagt fast för att återta en ledande position inom den värmländska dagligvaruhandeln, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.
 • Under många år har det funnits önskemål från både medlemmar, personal och förtroendevalda om en större butik på Skattkärr. Nu ser vi att samhället har förutsättningar att växa och därför ser vi det som ekonomiskt försvarbart med en större investering.

Coop Skattkärr
Butiken har fått en till stora delar ny fasad och har byggts ut för att inrymma posthantering och returglasmottagning. Tack vare utbyggnaden har butikens totalyta utökats från tidigare 590 kvm till dagens 674. Inne i butiken har större delen av inredningen bytts ut, snabbkassor har installerats och man har också satsat på mer miljövänliga kylteknik som också producerar uppvärmning till butiken. Nya kyl- och frysdiskar med mejeriavdelning minskar också energianvändningen. Sammantaget innebär detta att man kan erbjuda ett bredare färskvarusortiment och som kronan på verket kan butiken även erbjuda butiksbakat bröd. I samband med butikens omställning har man också ändrat namnet till Coop Skattkärr – kort och gott.

 • Coop som butiksnamn blir allt vanligare i folkmun hos oss värmlänningar, menar Tomas Sjölander. Efter Bergvik och Storfors är nu Skattkärr den tredje butiken med ett mer renodlat namn. Däremot har namnbytet ingeting med ägandet att göra. Butikerna ägs fortfarande till hundra procent av Konsum Värmlands 155 000 medlemmar.

Febril aktivitet
Det har varit en intensiv period för affärschefen Andreas Aksoy och hans medarbetare på Coop Skattkärr. Men nu är man laddade och förväntansfulla inför framtiden.

 • Det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda våra medlemmar en ny, efterlängtad och större butik här på Skattkärr och vi hälsar både nya som gamla kunder välkomna till oss, avslutar Andreas.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information; kontakta Andreas Aksoy, affärschef på Coop Skattkärr, tfn; 054-86 00 30, Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander tfn; 010-410 81 79 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010 – 410 81 02.

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more