Investering på sju miljoner kronor. Konsum Värmland satsar på Skattkärr!

Investering på sju miljoner kronor. Konsum Värmland satsar på Skattkärr!

För andra veckan i rad har Konsum Värmlands VD klippt bandet för ytterligare en uppfräschad butik inom Konsum Värmland. Efter förra veckans nyinvigning i Storfors var turen kommen till nya Coop Skattkärr. Butiken har byggts ut samtidigt som den genomgått en total inre och yttre omställning. Investeringen i Skattkärr uppgick till cirka sju miljoner kronor.

 • Satsningarna i Skattkärr och i Storfors är en del i den strategi som styrelsen lagt fast för att återta en ledande position inom den värmländska dagligvaruhandeln, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.
 • Under många år har det funnits önskemål från både medlemmar, personal och förtroendevalda om en större butik på Skattkärr. Nu ser vi att samhället har förutsättningar att växa och därför ser vi det som ekonomiskt försvarbart med en större investering.

Coop Skattkärr
Butiken har fått en till stora delar ny fasad och har byggts ut för att inrymma posthantering och returglasmottagning. Tack vare utbyggnaden har butikens totalyta utökats från tidigare 590 kvm till dagens 674. Inne i butiken har större delen av inredningen bytts ut, snabbkassor har installerats och man har också satsat på mer miljövänliga kylteknik som också producerar uppvärmning till butiken. Nya kyl- och frysdiskar med mejeriavdelning minskar också energianvändningen. Sammantaget innebär detta att man kan erbjuda ett bredare färskvarusortiment och som kronan på verket kan butiken även erbjuda butiksbakat bröd. I samband med butikens omställning har man också ändrat namnet till Coop Skattkärr – kort och gott.

 • Coop som butiksnamn blir allt vanligare i folkmun hos oss värmlänningar, menar Tomas Sjölander. Efter Bergvik och Storfors är nu Skattkärr den tredje butiken med ett mer renodlat namn. Däremot har namnbytet ingeting med ägandet att göra. Butikerna ägs fortfarande till hundra procent av Konsum Värmlands 155 000 medlemmar.

Febril aktivitet
Det har varit en intensiv period för affärschefen Andreas Aksoy och hans medarbetare på Coop Skattkärr. Men nu är man laddade och förväntansfulla inför framtiden.

 • Det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda våra medlemmar en ny, efterlängtad och större butik här på Skattkärr och vi hälsar både nya som gamla kunder välkomna till oss, avslutar Andreas.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information; kontakta Andreas Aksoy, affärschef på Coop Skattkärr, tfn; 054-86 00 30, Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander tfn; 010-410 81 79 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010 – 410 81 02.

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer