Investering för 11 Mkr skapar Ett helt nytt och fräscht Coop Forum Kristinehamn

Sedan en tid tillbaka pågår ett omfattande ombyggnadsarbete vid Coop Forum Kristinehamn. Bland annat skapas det ett helt nytt kundvarv, nya färskvaruavdelningar med ett komplett bageri och speciella avdelningar för lokala produkter och egna varumärken. Den totala investeringen beräknas att uppgå till cirka 11 Mkr.

 Kristinehamn är en viktig handelsplats för oss, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Med nya Coop Forum provar vi nya och spännande grepp, som kommer att skapa en modern, fräsch och unik butik.

Tomas har tagit över
Tomas Röhr är ny stormarknadschef vid Coop Forum Kristinehamn. Även om han är ny på platsen, har han en lång erfarenhet inom Konsum Värmland, som butiksbiträde, affärschef på olika platser, och senast som matchef och biträdande stormarknadschef vid Coop Forum Bergvik i Karlstad.

– På bara några veckor har jag träffat massor av trevliga Kristinehamnare, både bland personalen och bland kunderna. Så jag ser verkligen fram emot mina nya arbetsuppgifter, säger Tomas entusiastiskt.

Dagligvaror, komplett bageri och Coop Bygg
Den omfattande ombyggnaden innebär ett helt nytt kundvarv, nya färskvarudiskar, speciella avdelningar för lokala produkter och egna varumärken samt ett helt nytt bageri.

– Färskvarorna kommer verkligen att ligga på topp. Vi kommer att stycka både nöt- och fläskkött här på butiken i en betydligt större omfattning än tidigare, och våra egna bagare kommer, rent hantverksmässigt, att baka bröd på plats i butiken, förklarar Tomas. Just nu söker vi bagare, och intresset för de lediga tjänsterna har varit mycket stort.

Miljö- och energitänkande
Under ombyggnaden kommer man också att genomföra en del åtgärder i miljö- och energibesparande syften. De nya kylarna och frysarna drivs miljövänligt, och förses med dörrar och lock.

– Vi är sedan tidigare en KRAV-godkänd butik. Nu går vi ett steg längre genom att gå igenom ännu fler detaljer för att spara energi, och därmed bidra till en minskad belastning på Kristinehamns närmiljö, förklarar Tomas.

Vidareutveckling av Coop Bygg
Man håller också på att skapa en mer lättöverskådlig och genomtänkt byggavdelning. Den så kallade färgbaren kommer att få en ny placering, samtidigt som man också behåller den så kallade ”drive-through”, som innebär att kunden kan åka in i butiken för att på ett smidigare sätt hämta sitt byggmaterial.

– Coop Forum Kristinehamn kommer alltså att vidareutveckla sortimentet inte bara bland dagligvarorna, utan även bland de så kallade specialvarorna. Våra nya hyresgäster här på området, Kronans Droghandel, Team Sportia och Arvids cykel och motor, kommer dessutom att göra det totala centrat ännu mer attraktivt som handelsplats.

Klart till julhandeln
Det är alltså en omfattande ombyggnad som sker på en av Kristinehamns största butiker just nu. Överallt sjuder det av liv och rörelse, men ändå är butiken öppen precis som vanligt. Och man räknar med att vara klara i god tid inför årets julhandel.

– Vår ambition är att ge en fullgod service under hela ombyggnadsperioden. Och arbetet går helt enligt planerna och lagom till julhandeln kommer vi ha en festlig nypremiär, där vi hälsar både nya och gamla kunder välkomna, avslutar Tomas Röhr.

För ytterligare information, kontakta; Stormarknadschef Tomas Röhr, tfn; 0590-410981, eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

Pressmeddelande har skickats till; Nya Kristinehamns-Posten samt till branschpress