Internationella Kvinnoföreningen och All världens mat firar Eid-El-Fitr

Konsum Värmlands butik All världens mat kommer på måndag, tillsammans med Internationella kvinnoföreningen, att uppmärksamma den muslimska högtiden Eid-El-Fitr.
Eid-El-Fitr betyder avslutningen på fastemånaden Ramadan. Eid-El-Fitr är en belöning för de fastande, då man verkligen äter allt av det goda, besöker vänner och umgås med varandra.

– Efter regn kommer solsken, efter hårt arbete kommer belöningen och efter att ha fastat en månad kommer alltså Eid-El-Fitr, och det kommer vi givetvis att följa upp på olika sätt här på All världens mat, säger affärschefen Saiwan Kamber.

Internationella kvinnoföreningen bjuder på spännande maträtter
I samarbete med Internationella kvinnoföreningen kommer man på måndag att uppmärksamma Eid-El-Fitr. Mellan klockan 12-16 kommer det att bjudas på olika maträtter från många olika platser på jorden. Bland annat kommer det att bjudas på kurdisk dolma, iranskt Asch, Bosniskt pitabröd och marockansk soppa.

– Vi har redan märkt ett stort intresse för främmande matkulturer även från många svenskar. Matintresset är som bekant gemensamt för människor från många olika kulturer. För att man ska kunna tillaga maträtterna hemma, kommer Internationella kvinnoföreningen även att erbjuda recept på samtliga maträtter, avslutar Saiwan Kamber.

För ytterligare information, kontakta affärschefen för All världens mat Saiwan Kamber, tfn; 070-2198534 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

För ytterligare fakta om All världens mat, se gärna www.konsumvarmland.se och pressrum

 • Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

  Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

  Coop Kristianstad Blekinge har tecknat avtal om etablering av Coops nya stormarknadskoncept, Stora Coop, längs Karlshamnsvägen i Ronneby. Coop Kristianstad Blekinge har under lång ti...
  Läs mer
 • Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

  Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

  Coop Värmland fortsätter med sin ombyggnadsturné genom nyöppningar på de 24:e och 25:e omställda butikerna i de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Coop City i centrala Karlstad och till Coop Sysslebäck uppe i norra Värmland.
  Läs mer