Informatörer på plats under veckan när Obs! Bergvik inför Shop Express.

Snart kan de första kunderna på Obs! Bergvik att kunna plocka sina varor från hyllan, registrera med en handscanner, lägga varorna direkt i kassen som placerats i kundvagnen för att sedan betala totalsumman på vägen ut. I mitten av november går startskottet för Shop Express.

–  Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att handla enklare och smartare med vårt självscanningssystem, säger chefen för Obs! Bergvik, Björn Svanegård.
De kunder som, med start under denna vecka, anmäler sig till systemet kommer själva att kunna scanna in sina varor och packa dem direkt i påsarna i kundvagnen. Sedan är det bara att betala totalsumman i kassan för att packa varukassarna i bilen. Obs! Bergvik får dessutom två självbetjäningskassor där kunderna själva kan hantera hela betalningsmomentet med hjälp av betal- eller kreditkort med pinkod.
– För att ge kunderna utförligt information om det nya systemet, kommer vi ha informatörer utplacerade i butiken under denna vecka. Allt för att ge en så tydlig konsumentupplysning som möjligt i samband med att man anmäler sig, menar Björn Svanegård.
– Shop Express kommer att bli till ett bekvämt komplement för de kunder som önskar det. Tidigare utvärderingar har visat att kunderna är mycket nöjda. Investeringen på cirka två miljoner är därför väl använda pengar, säger Konsum Värmlands försäljningschef Sven-Eric Ericsson.

Fakta Shop Express
Med hjälp av en handscanner läser kunden själv av streckkoden som sitter på varorna. Vid inköp av varor som säljs i lösvikt väger kunden varorna och trycker fram en etikett med streckkod. På scannerns display kan man hela tiden följa totalsumman och vilka varor som registerats. Det är också lätt att radera från scannerns minne ifall man skulle ångra sig. Eftersom varorna redan är registrerade i scannern när kunden kommer till betalstationen, behöver inga varor lastas upp på bandet för att sedan packas ned igen. Föranmälda kunder kommer att kunna använda  sig av tjänsten.

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 80 försäljningsställen med olika profiler och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt XL-Mat och MaxiMat, i Töcksfors och Charlottenberg, med inriktning mot Norgehandeln.  Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 127 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 2,9 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.

För ytterligare information kontakta; stormarknadschef Björn Svanegård, tfn, 054-220420, försäljningschef Sven-Eric Ericsson, tfn; 054-220503 eller informationschef Klas Olsson, 054-220102.